TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Történet

 

Bemutatkozik az A-HÍD Szeged Vízilabda Egylet

 

2013

Az elmúlt 10 év

 

Idén húsz éves a Szegedi Vízilabda Egylet. Éppen tíz éve vágott bele Körtvélyessy Péter abba, hogy a szegedi férfi vízilabda sportot olyan sikeres pályára állítsa, amely hazai és nemzetközi sikereket képes elérni. A Szegedi Vízilabda Egylet elnökeként sportot szerető és támogatni hajlandó vállalkozókat és vállalkozásokat tudott az ügy mellé állítani. A Hídépítő Zrt kiemelkedő támogatója lett az egyesületnek. immár tíz éve. Szeged Város Önkormányzatával is megköttetett a támogatási megállapodás. Minden egyben volt, ami szükséges a minőségi sporthoz és elkezdődhetett az építkezés.

2003-2004-es bajnoki évben az OB I-ben még csak a 6. helyen tudott végezni a csapat, de a következő bajnoki év már egy bronzérmet hozott. Aztán éveken át csak a negyedik hely jutott a csapatnak az országos bajnokságban. 2009-ben a második számú európai klubtrófeát a LEN-kupát sikerült elnyerni, ráadásul hazai medencében, ami már igazi áttörésnek számított Szeged vízilabda életében. LEN- kupát Magyarországon vidéki csapat még nem nyert. Szeged csapatsport történelmében az egyetlen nemzetközi aranyérem. 2009-2010-es bajnoki év egy Magyar Kupa bronz éremmel indult és ezzel zárta a csapat az OB I-et is. Aztán zsinórban három bronzérem az OB-I-ben, de 2011-ben és 2012-ben már a legfényesebb érmet szerezte meg a csapat a Magyar Kupában.
Körtvélyessy Péter mindenkinél jobban áhította a sikert. Súlyos betegségében, még utolsó erejével leszerződtette Vincze Balázst vezető edzőnek és olyan sikeres csapatott tudott összeállítani, amelynek játékosai ma is a csapat gerincét alkotják. Ez a csapat Vincze Balázs irányításával már 2011-ben megcsillogtatta erejét a Magyar Kupa győzelemmel és egy idény eleji hosszú veretlenségi szériával. A nemzetközi elitben, a Bajnokok Ligájában a nyolcad döntőből már nem tudott a négybe jutni.
Reményteli szezont kezdett a csapat 2012-ben, az elvárásoknak megfelelően. Magyar Kupa arany érem, az OB I-es tabellán az első hely egy döntetlen mérkőzéssel, a Bajnokok Ligájában csoportelsőként várhatja a nyolcba kerülést.

Edzők: Vincze Balázs vezető edző, Lehmann István edző
A csapat tagjai (2012/2013): Dr. Molnár Tamás center, csapatkapitány, Baksa László kapus, Decker Ádám bekk, Aljosa Kunac lövő, Varga Péter center, Joseph Kayes center, Kiss Csaba szélső, Hegedüs Gábor szélső, Szívós Márton lövő, Juhász Zsolt szélső, Aaron Jounger lövő, Somogyi Balázs lövő, Török Béla lövő, Molnár Dávid kapus.
Nem feledkezhetünk meg az utánpótlásról sem. Gyakran játszanak már a csapatban: Vincze Márk szélső, Márkus Martin bekk.

Egy profi csapat nem működhet profi kiszolgálás nélkül. Ők azok akik a háttérből járulnak hozzá a sikerhez: Cserhalmi Julianna elnök, Juhász György technikai vezető, Tanács Zsuzsa gazdasági vezető, Varga Péter marketing, Dr. Csonka Endre csapatorvos, Kádár József gyúró, Süli Róbert sajtó, Iványi Aurél fotó.

A csapat kiváló működéséhez az anyagi hátteret támogatóink biztosítják. Önzetlen segítségükért és lelkes támogatásukért köszönet illeti őket mind a csapat, mind a vízilabda sportot szerető közönség nevében. Főbb támogatóink: A-HÍD Zrt, Szeged Város Önkormányzata, B-Gépszolg Kft, Zoll-Platz Kft, Szegedi Egyetem Juhász Gyula Tanárképző Kar.

Az elmúlt tíz év alatt olyan neves edzők irányították a csapatot, mint Kásás Zoltán, Gyöngyösi András
és Horváth Viktor.

A Szegedi Vízilabda Egyletben játszott és játszó válogatott játékosok akikre különösen büszkék lehetünk: Tóth László, Hosnyányszi Norbert, Varga Tamás olimpiai bajnok, Dr. Molnár Tamás (jelenleg az A-HÍD Szeged csapatkapitánya) olimpiai bajnok, Szívós Márton, Baksa László, Török Béla, Kiss Csaba, Somogyi Balázs, Turzai Gábor.