TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Sánta Dániel: felkészülten indulok a válogatotthoz!

 
24 máj 2022

Hatalmas büszkeség számunkra, hogy csapatunk játékosa, kapitánya, Sánta Dániel bekerült a magyarországi világbajnokságra készülő válogatottba. Dani kedden még Szegeden tartózkodott, ekkor beszélgettünk vele.

– Van benned drukk, izgalom?

– Persze, hogy van, de ez inkább egy várakozás, mert nekem már az nagy dolog, hogy ott lehetek, készülhetek a nemzeti csapattal. Egy biztos, hogy minden edzésen, minden gyakorláson kettőzött erővel küzdök majd.

– Milyen állapotba  vagy?

– Az elmúlt hat napot nagyon megtoltam. Előtte nem edzettem, de ez szerencsére nem volt hosszú idő. A szakmai stáb, Kiss Csaba, Barna Tamás és Rau Zoltán mindenben segített, de a csapattársak is jöttek, edzettek velem. Hálás vagyok érte, mert úgy gondolom, hogy sikerült olyan állapotba kerülnöm, ami mindenképpen biztató.

– Térjünk vissza az idényre. Elégedett voltál a hetedik hellyel?

-Szerintem a bajnokság előtt bármelyikünk aláírta volna ezt a pozíciót. Sok jó meccsünk volt, igazán stabil csapat voltunk, a középmezőny elején végeztünk. Persze, lehetett volna ez jobb, de szerintem idén nagyot léptünk előre. Sokat fejlődtünk.

– Milyen volt csapatkapitánynak lenni?

– Felelősségteljes. Szerencsére remek társaság jött össze, egy kiváló közösség, így nekem is könnyebb dolgom volt. Azért nagyot változott a helyzet, hiszen én voltam a kapocs a tréner, Kiss Csaba és vezetőség felé. Ez nagyon jól működött. Akadt olyan, hogy nekem volt egy meglátásom, javaslatom, de ezt mindig megtudtuk beszélni.

– A keret igazán nem változik a nyáron! Ez nagy előny lehet az új idényben?

– Mindenképpen! Csatlakoznak majd a kerethez tehetséges és ügyes szegedi fiatalok, így biztos, hogy kapitányként még több feladat vár rám. Jó lenne előrelépni, megnyerni olyan meccseket is, amit komoly csapatok ellen vívunk. Talán ebben van egy pici hiányérzetem, de maradjunk pozitívak, ez a szezon szépre sikerült és nagyon büszke vagyok a Szegedi Vízipóló Suli csapatainak az eredményeire is, mert ez mindenképpen biztató jövőképet mutat.