TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Nyártól a nők és férfiak egy egyesületben, a Szegedi VE-ben

 
25 ápr 2023

A 2023–24-es szezontól egy klubban folytatja szerepelést a szegedi női és a férfi vízilabda: nyártól Szegedi VE néven szerepel majd mindkét csapat. Az utánpótlás leánycsapatok a Szegedi Vízipóló Sulihoz kerülnek.

Együtt, tovább a sikerért! Akár lehetne ez is a jelszavunk, hiszen nyártól régi vágyunk válik valóra: a szegedi felnőtt és utánpótlás vízilabda egy klubban folytatja a munkát. A nagyok a Szegedi VE-ben, a fiatalok pedig a Szegedi Vízipóló Suliban. Nők és férfiak, leányok és fiúk egy klubot alkotnak, egy célért küzdenek.

A férfi vonalon évek alatt sikerült mindkét egyesületnél egy olyan utat végigjárni, amely az országban is példamutató. A felnőtteknél rengeteg tehetséges saját nevelésű szegedi vízilabdás kap szerepet, míg az utánpótlás csapatok országos sikereket könyvelhettek el.

A Szegedi VE és a Szegedi Vízipóló Suli vezetése jelenleg tervezi és szervezi a jövőt, hogy kikkel, milyen szakmai irányítással kezdi meg az új szezont. A példa a férfi vonalon adott, ezt szeretnék a női szakágban is megvalósítani: olyan játékosok alkossák a keretet, akik helyiek, illetve olyan vízilabdások érkezzenek Szegedre, akik a sport mellett a tanulást is fontosnak tartják.

Klubunk komoly kihívás elé néz, de amint márt írtuk, bízunk abban, hogy együtt erősebbek leszünk, és sikerül a női vonalon is az ország legjobbjaivá válni, mert az a célunk, hogy egy nagy szegedi vízilabda családot alkossunk. Ezért dolgozunk tovább!