TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Szoros meccsen szenvedtünk vereséget

 
13 márc 2024

Szoros meccsen (9-10) szenvedtünk vereséget hazai környezetben a BVSC ellen.

Zue.hu Szegedi VE–BVSC 9–10 (1–2, 1–2, 3–2, 4–4)
E.ON férfi vízilabda OB I., középszakasz, felsőházi rájátszás, 3. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 150 néző. Vezette: Kovács S., Ádám F.
Szeged: Danka – Sánta 2, Bóbis 2, Nagy M., Horváth Zs., Kürti 2, Sziládi 1. Csere: Pörge, Tóth Gy., Klár, Leinweber 2, Horváth V., Kasza. Vezetőedző: Kiss Csaba.
BVSC: Győrke – Tátrai 3, Mészáros M., Csacsovszky E. 2, Csacsovszky A., Gyárfás 2, Horváth Á. Csere: Csapó 1, Mészáros Cs., Kovács P. 2, Gál, Bundschuh. Vezetőedző: Kemény Kristóf.
Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 9/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/0.
Kipontozódott: Kasza, ill. Horváth Á.
Kiállítva cserével: Gyárfás.

Remek meccset játszottunk az esélyesebb BVSC-Zugló ellen. Végig nyílt volt a küzdelem, megnehezítettük a jóval esélyesebb vendégek dolgát. Egy pillanatra sem adtuk fel, mentünk előre, küzdöttünk, hajtottunk, így a szurkolótáborunk élvezte az izgalmas bajnokit. A félidőben 4-2 volt a BVSC-nek, de a harmadik negyedben sikerült közelebb kerülnünk, 5-6 állt az eredményjelzőn. Az utolsó nyolc percben megléptek a fővárosiak, de komoly hajrát nyitottunk, így a végén egyetlen góllal, 10-9-re kaptunk ki.

Folytatás szombaton idegenben, Szolnokon.

Kiss Csaba, a Szeged vezetőedzője: – Ismét eljutottunk odáig, hogy sikerült megcibálni az oroszlán bajszát, de legyőzni már nem tudtuk. Büszke vagyok a csapatomra, mert az eredménytől függetlenül végig küzdött. Az emberelőnyös szituációkban nem teljesítettünk jól, ha hozzuk ebben a megszokott, jó játékunkat, akkor még inkább ott liheghettünk volna a BVSC nyakában. Elértük azt, hogy egyik felsőházas csapat sem jöhet B-kerettel Szegedre, mert mindenkire veszélyesek vagyunk.

Kemény Kristóf, a BVSC vezetőedzője: – Mindkét csapatnak gratulálok, mert színvonalas és izgalmas meccs játszott egymással. Az őszi meccshez nem hasonlítanám ezt, mert akkor még mindkét együttes formálódott. Nehéz négy negyedre számítottunk, mert fizikálisan jó állapotban van a Szeged, amely a kialakított játékát magabiztosan játssza. Szerda-szombat ritmusban vízilabdázunk most, ebben a sűrű programban pedig benne lehet, hogy nem vagyunk elég pontosak. Éppen emiatt örülök annak, hogy jól védekeztünk és Györke Zsolt is remekelt a kapunkban. Amennyiben az első negyedben jobban használjuk ki a helyzeteinket, vezethettünk volna akár három góllal is. A legfontosabb viszont, hogy egy újabb fontos lépést tettünk meg a kijelölt célunk felé.

Bóbis Botond, a Szeged játékosa: – Bosszús vagyok, amiért nem jött össze a bravúr. Egyre közelebb vagyunk a pontszerzéshez a felsőházban, komoly csapatok bajszát ráncigáljuk. Sajnálom, mert ez a BVSC most nem volt éles, jobb játékkal még több keresnivalónk lehetett volna. Második hete komoly teljesítményt nyújtunk, remélem, hamarosan ez pontokban is megmutatkozik.