TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Milyen volt? Milyen lesz? – sorozat (2. rész: Tóth Gyula)

 
10 jún 2022

Csapatunk jelenleg a szabadságát tölti. A 2021–2022-es szezonban a hetedik helyen végeztünk az E.ON férfi vízilabda OB I.-ben. Büszkék vagyunk az eredményre, arra, hogy sokat léptünk előre. Hogyan élte meg a szezont? Mit csinál a nyáron? Mit vár az új idénytől? Nyári sorozatunkban ezekre a kérdésekre is válaszolnak a játékosaink. A második részben Tóth Gyulával beszélgettünk.

– Hogyan telik eddig nyár?

– Remekül! Sokat vagyok azokkal az emberekkel, akikkel idény közben kevesebb időt tudtam eltölteni, igyekszem most ezt pótolni.

– Mozogsz valamit?

– Igyekszem aktívan tölteni a szabadságot, hogy olyan állapotban érkezzek vissza a felkészülés kezdetére, július 4-re, ami ideális lesz. Éppen ezért járok futni, kondizni és néha futballozni. Az úszás eddig a háttérbe szorult, de a jövő héten már ezt is elkezdem.

– A hetedik helyet szereztük meg a bajnokságban, elégedett voltál ezzel az eredménnyel?

– Igen, elégedett vagyok. Én is aláírtam volna a bajnokság kezdete előtt ezt a helyezést. Hallani arról, hogy ez a pozíció nemzetközi kupaindulást jelenthet, és ha ez tényleg így lesz, akkor nagyon boldog lennék, hogy megmutathatnánk magunkat nemzetközi szinten is.

– Mi volt az erősségünk?

– Mindenképpen kiemelném, hogy egy fiatal, összetartó csapatot sikerült összehozni Szegeden. És ez a csapat végig harcolt minden meccset, remek közösségként funkcionáltunk az egész szezonban, amelyhez Kiss Csaba vezetőedző és segítője, Barna Tamás is nagyban hozzájárult.

– Miben kell fejlődnünk?

– Egyértelműen a stabilitásban! Sokszor beszélgettünk arról az öltözőben, hogy nagyon sokszor kerülünk hullámvölgyben, ezt kell szűkíteni.

– Milyenek a feltörekvő szegedi fiatalok?

– Ott voltam a szegedi serdülő nyolcas döntőn, és követtem az ifik, valamint a gyerek korosztály eredményeit is. Többen nagyon közel állnak hozzám, így nagyon örültem az eredményeiknek, amelyhez ezúton is gratulálok, büszke vagyok rájuk.

– Várod már alapozást?

– Bevallom őszintén, kicsit félek tőle, mert hallottam a terveket. De ha ez kell, hogy jó szezont fusson a csapat, akkor állok elébe.

– Mit vársz az új idénytől?

– Nem szeretnénk alább adni a hetedik helynél, de én és a társaim is csak előre tekintünk. Biztos, hogy nehéz dolgunk lesz, az ellenfelek is erősödtek, de azért sportolunk, hogy még jobbak legyünk, és győzelmekkel ajándékozzuk meg a szurkolóinkat, a szegedi sportbarátokat.