TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Hiába vezettünk, a végére elfogytunk

 
28 márc 2017

A férfi vízilabda OB I rangadóján a ContiTech Szeged Diapolo sokáig vezetett a BVSC ellen, de végül 7–8-ra kikapott. Ezzel a fővárosi rivális mögé került a felsőház tabelláján.

ContiTech Szeged Diapolo–BVSC 7–8 (1–0, 3–2, 0–1, 3–5)
Férfi vízilabda OB I, közép- szakasz, felsőház, 6. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Vogel, Mucskai.
ContiTech Szeged Diapolo: MEIXNER (12 védés) – Kiss Cs., Manhercz Á. 1, Sánta, Sedlmayer 2, Pellei, Nagy M. Csere: Chilkó 1, Palotás, Molnár D., Zsigri, VUKICSEVICS 3.  Vezetőedző: Varga Péter.
BVSC: Györke (6 védés) – TÖRÖK 1, Czigány, PÁSZTOR 1, Csapó 1, Létay 2, KOVÁCS 1. Csere: Szabó Bend., Szabó Benc. 1, Ambrus 1, Sugár, Várnai. Vezetőedző: Szűcs Levente.
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 15/3.
Ötméteresből: 2/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Zsigri, Nagy M., ill. Várnai, Török.
Kiállítva – cserével végleg: Palotás, ill. Ambrus.

A ContiTech Szeged Diapolo úgy vágott neki a BVSC elleni OB I-es bajnokinak, hogy muszáj nyernie, két okból is: egyrészt a felsőházban még mindig nyeretlenek voltak, másrészt az aktuális ellenfelet szerették volna maguk mögött tartani a tabellán. Nem sikerült, de hozzá kell tenni, ehhez azért külső körülmények is kellettek.

A vállával már egy ideje bajlódó Basara mellett nem tudott szerepelni Illés Sándor és Manhercz Krisztián sem. Utóbbi játékos kiesése komoly veszteség egy ilyen fontos derbin. A válogatott pólós edzésen Sánta kezébe kapott bele pechesen, egyelőre nem tudni, hogy a csontból teljesen letört-e egy darab, vagy csak berepedt, de az már biztos, hogy Märcz Tamás szövetségi kapitány a válogatott áprilisi keretébe nem is hívta Manherczet.

A Manó becenevű tehetség sapkáját egyébként a cserekapus, Molnár Dávid vette fel, akit nagy meglepetésre egy emberhátrányos védekezésnél be is küldött Varga Péter a mezőnybe.

Poszttársa, Meixner bravúrt bravúrra halmozott, de sokszor védenie sem kellett, annyira jó volt a Szeged védekezése. Épp ezért gólszegényen és magabiztos hazai vezetéssel csordogált a mérkő- zés az utolsó negyed elejéig, ahol minden megváltozott. Kijött ugyanis a hiányzók és a sok esetben vitatott kiállítások miatti fáradtság. Palotást cserével végleg állították ki, az ítéletet senki sem értette a sátor alatt, ahogy a rengeteg emberhátrányt sem, ami Zsigri és Nagy kipontozódását is okozta.

A megcsappanó létszámú és egyre fáradtabb Szeged nem tudta tartani a lépést a BVSC-vel, amely az utolsó játékrészre nagyon feltüzelte magát, az addig összesen három gólt jegyző ellenfél négy perc alatt öt találattal fordított, a hazaiak erejéből pedig csak a szépítésre futotta.

Varga Péter: – Három negyeden át irányítottuk a játékot, de a végén kijött a fáradtság. Csak apró hibákat vétettünk, de ez is elég a vereséghez.