TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Győzelemmel búcsúztunk a szegedi közönségtől

 
19 nov 2023

Fontos győzelmet aratott férfi csapatunk. Hazai környezetben 10-7-re nyertünk a Pécs ellen.

Zue.hu Szegedi VE–Pécs 10–7 (1–1, 1–3, 3–1, 5–2)
E.ON férfi vízilabda OB I., 11. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 150 néző. Vezette: Csanádi, Tóth K.
Zue.hu Szegedi VE: Danka – Sánta, Bóbis 1, Horváth Zs., Kürti 1, Leinweber 3, Sziládi 4. Csere: Varga M., Tóth Gy., Klár, Nagy M. 1, Horváth V. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Pécs: Gelencsér – Kolozsi 2, Keresztúri 2, Reisz, Pellei K., Kókai, Lajkó 2. Csere: Pónya, Imre K., Vogel Si. 1, Némethy, Vidovenyecz, Szabó G. Vezetőedző: Zlatko Rakonjac.
Gól – emberelőnyből: 12/2, ill. 9/5
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Megküzdöttünk érte. Keményen harcolni kellett a győzelemért, a Pécs remekül játszott, az első félidő után még vezetett is, de a harmadik negyedre összekaptuk magunkat és végül megszereztük a 3 pontot.

Jól kezdtünk, mi vezettünk, azonban ezután a támadásaink elbizonytalanodtak, amit a vendégek kihasználtak, így a második negyed után 4-2-re vezettek. Mindig alap, ha a védekezés jó, akkor ebből lehet építkezni. Hátul pedig összeálltunk, jöttek a védések is, elől pedig Sziládi Kristóf és Leinweber Olivér termelte a gólokat, így előbb egyenlítettünk, majd átvettük a vezetést. Szurkolóink is toltak bennünket, jött buzdítás, ami sokat segített, így a végén már magabiztosan vezettünk. A vége 10-7 nekünk, győzelemmel búcsúztunk a Tiszavirág Sportuszodától, hiszen 2023-ban utoljára játszottunk itthon. A következő fordulóban, november 25-én (szombat) 11.30-kor a KSI vendégei leszünk.

Kiss Csaba, a Zue.hu Szegedi VE vezetőedzője: – Borzasztóan meg kellett szenvedni a győzelemért. Legutóbb is egy szoros meccset játszottunk a Péccsel, amikor itt jártak nálunk. Akkor egy x-es találkozó volt, most még azokat a várakozásaimat is túlszárnyalta a Pécs, hiszen vezettek kettővel. Óriási erőket mozgósítottak a játékosaim, egy simának tűnő végeredmény született, de a játékképe egyáltalán nem ezt tükrözte, alaposan meg kellett küzdeni a három pontért.