TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

A-Híd Szeged VE-ZF Eger 9-6 – Négy között a csapatunk!

 
15 szept 2013

A-Híd Szeged VE-ZF Eger

Egyetlen gólt kellett ledolgoznia az A-Híd Szeged VE-nek a ZF Eger ellen a Theodora Magyar Kupa negyeddöntőjének a visszavágóján. A tét nem volt kisebb, mint a legjobb négy közé jutás. Az első meccset 11-10-re nyerte a Heves megyei együttes.

A meccs előtt Varga Péter búcsúztatta el Galambos Gábor elnökségi tag, mindenki „Pepéje” befejezte az aktív játékot. A meccs előtt a barcelonai vb-hősöket, Decker Ádámot, Nagy Viktort, Szivós Márton, Bátori Bencét, Bedő Krisztiánt, Góg-Nagy Miklóst, Hárai Balázst és Dabrowski Norbertet köszöntötte a szegedi klubvezetés, illetve kazanyi Universiadén aranyérmes csapat tagjait, Juhász Zsoltot, Tóth Mártont, Bisztritsányi Dávidot, Kovács Gábort és a szövetségi kapitányt, Vincze Balázst. Molnár Tamás 500. bajnoki meccsét játszotta a közelmúltban, ezért köszöntötték a háromszoros olimpiai bajnok szegedi játékos.

I. negyed: Az Eger hozta el a labdát, a második támadásunkat azonban góllal fejeztük be, Szivós Márton egy remek csellel becsapta Bisztritsányit, majd a kapuba lőtt, 1-0. Az első előnyünket gólra váltottuk, Tóth Márton bombázott a bal pipába, 2-0. Biros Péter a 4. percben ötméteresből szépített, 2-1. A hajrában megkaptunk a második előnyünket, amelyet Aljosa Kunac váltott gólra, 3-1.

II. negyed: Jól indult a második negyed. Egy remek Nagy Viktor védés után Szivós Márton használta ki az előnyünket, 4-1. Hihetetlen nagy akarattal játszottunk, a védelem jól zárt, és mindent elmond, hogy úgy kiállítást tudtunk kiharcolni, hogy a Szeged 4 emberrel támadott, az Eger hattal védekezett. Sajnos ebből nem lett, gól, Sánta büntetőt harcolt ki, amit Szivós könyörtelenül bevarrt, 5-1. Az egriek előnyét Biros váltotta gólra, 5-2-re jött fel ZF. Szivós Márton a félidő előtt 8-9 méterről lőtte el a labdát, ami a hálóba vágódott, 6-2. Szivós ekkor már 4 gólos volt.

III. negyed: A harmadik nyolc perc második percében Kevin Graham szerzett gólt, 6-3. Gyorsan válaszoltunk, Lukas Seman húzta a labdát, 7-3. Remekül védekeztünk, Nagy továbbra is parádézott, így tartottuk az előnyünket. Szivós hihetetlen formában játszott, újabb találata után már 8-3 volt ide. Hárai a negyed utolsó percében szintén előnyből talált a kapuba, 8-4.

IV. negyed: A harcosságunk megmaradt, majd Tóth Márton – Jansik Szilárd harcolta ki – az újabb ötméterest bevágta, de nagyon, 9-4. Varga II. Zsolt egy megúszás után bombázott a kapuba, 9-5.  A hátralévő időben továbbra is remekül zártuk hátul, a támadásokat nem kapkodtuk el, így magabiztosan nyertünk (9-6), és harcoltuk ki, hogy ott legyünk az MK négyes döntőjében.

 

Mérkőzés