TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Világsztárokkal érkezik Szegedre a Szolnok

 
07 nov 2014

Világklasszisok sorát láthatjuk szombaton 18 órától az újszegedi sportuszodában, ahol a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Szolnok együttesét fogadja a Tiszavirág Szeged Diapolo. Olyan sztárokat lehet majd látni a vízben, akiket évek óta nem lehetett szegedi tétmérkőzésen.

A magyar sportéletben az év egyik bombahíre volt, hogy Madaras Norbert hazatér. 2004-ben, első olimpiai bajnoki címe megszerzése után a Pro Recco csapatához igazolt, és tíz évig volt tagja a világ legjobb vízilabda-együttesének. Olaszországban legenda, egy évtizeden át kápráztatta el a szurkolókat, de most végre nálunk teszi ezt heti rendszerességgel. Ennek a női drukkerek is nagyon örülnek, így nem is kell majd csodálkozni, ha az újszegedi sportuszodában szombaton 18 órától még a szokásosnál is többen kísérik el párjukat, vagy jönnek barátnőikkel.
Persze a szombati Tiszavirág Szeged Diapolo–Szolnok Magyar Kupa negyeddöntőben nemcsak Madaras lesz a sztár, hanem gyakorlatilag mindenki. Szolnokon egy világválogatott állt össze, és van még két klasszis, akiket szintén rég nem láthattunk tétmérkőzésen a szegedi sportuszodában: a horvátországi légióskodásból négy év után visszatérő Varga testvéreket is megnézhetjük. Lesznek nagyon ismerős arcok is, hiszen a tavasszal még Szegeden szereplő Nagy Viktor és Tóth Márton is a Szolnokot erősíti, ahogy az olimpiai bajnok Kis Gábor és a világbajnok Decker Attila és Vámos Márton is, és akkor még a klasszis szerbekről (Gocics, Alekszics, Mitrovics) nem is beszéltünk.
Nyáron tehát a Szolnok kerete bivalyerős lett, míg a Tiszavirág Szeged Diapolo csapata fiatalodott, így nem kérdés, hogy mely csapat az esélyes a hétvégi dupla derbin – a szolnoki visszavágót már vasárnap 18 órakor megrendezik. A két csapat bajnokiján 19–7-es szolnoki győzelem született, és bár a Tisza-parti rivális a favorit, ez a különbség nem reális, így Varga Péter és tanítványai mindenképp szorosabbá tennék az összecsapást, emellett pedig a tehetségek rengeteget tanulhatnak, amelyet később kamatoztathatnak. És persze azt se felejtsük el, hogy a sorozat háromszoros címvédője fogadja az idei legnagyobb esélyest!

– Papós Tamás –