TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Vereséggel kezdtünk a BENU Magyar Kupában

 
25 júl 2020

Népes szurkolósereg előtt szálltunk harcba hazai medencében a Szentes ellen a BENU Magyar Kupában. Hiába volt nyílt a harmadik negyedik a csata, az utolsó nyolc percben nem bírtunk ellenfelünkkel.

Ismét meccs! Végre, nagyon vártuk, és szurkolóink is ki voltak éhezve a meccsre, így népes tábor előtt kezdhettünk a Szentes ellen. Jól indult a találkozó, Boros révén vezetést szereztünk. Ezután a megyei rivális fordított, Tóth révén azonban egyenlítettünk. Nem sikerült semmi támadásban, míg a Metalcom rendre betalált, így 5-2-re meglépett. A második és harmadik negyedben összekaptunk magunkat, különösen a harmadik nyolc percben pörögtünk jól, sikerült is egyenlítenünk, 7-7.

A krónikához tartozik, hogy a szünetben egykori játékosunk, jelenlegi elnökségi tagunk, dr. Török Béla átadta azt a vándorserleget, amelyet 2001-ben alapított. Az SZVPS-tehetsége, a 2005-ös születésű Leinweber Olivér vehette át boldogan, nagy tapsot kapva a szurkolóktól.

A lendület azonban megtört. Az utolsó felvonásban teljesen szétestünk, így a Szentes végül magabiztosan, 15-9-re győzött le bennünket.

Folytatás szombaton 17.30-kor az OSC ellen.

Szegedi Férfi Vízilabdacsapat-Metalcom Szentes 9-15 (2-5, 3-2, 3-0, 2-7)
BENU Magyar Kupa, 1. forduló, újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Füzesi, Tóth.

Szegedi FVCS: Molnár D. – Sánta 2, Kiss, Palotás 2, Horváth, Boros 1, Tóth Gy. 2. Csere: Kürti, Börcsök, Baj 2, Somlai, Mekkel, Farkas. Vezetőedző: dr. Szabó Zoltán.

Szentes: Kovács – Lajkó 4, Hegedűs, Fülöp 2, Pellei F. 1, Somogyi 1, Takács 1. Csere: Kókai 1, Mátyók, Pellei K. 4, Vörös 1, Bozó, Garancsy. Vezetőedző: Pellei Csaba.

A csoport másik meccsén: OSC Újbuda-DVSE 14-4