TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Vereséggel búcsúztunk 2017-től

 
09 dec 2017

ContiTech Szeged–PVSK 4–14 (1–4, 1–3, 0–3, 2–4)
Férfi vízilabda E.ON OB I, B csoport, 9. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Vogel, Kovács Cs.
ContiTech Szeged: MOLNÁR (7 védés) – Sikter, Baróthy, Berki 1, Szilvasán P., Irmes 1, Fodor 1. Csere: Prikk (kapus), Zsigri, Korbán, Szepes, BÖRCSÖK 1, Mickics, Rácz-Fodor. Vezetőedző: Varga Péter.
PVSK: Józsa (6 védés) – CHILKÓ 2, CSABA 4, Csacsovszky A. 1, CSACSOVSZKY E. 2, Szatmáry 1, Horváth 1. Csere: Barát (kapus), Krizsán 1, Lajkó, Opacak 1, Safrankó, Zerinváry, Sebestyén. Vezetőedző: Lukács Gergely.
Gól – emberelőnyből: 3/2, ill. 7/4
Ötméteresből: –, ill. 1/0.

A lelkes szegedi B-közép ismét dobokkal érkezett a meccsre. Molnár Dávid bravúrjával indult a meccs, a szegedi kapitány ötméterest hárított. Jött két gyors pécsi kontra, amit Csaba váltott gólra, így a 3. percben 2–0-ra léptek el a vendégek. Ezután hiába védekeztek jól a szegediek, nem sikerültek a támadások, egy emberelőny is kimaradt. És ahogy lenni szokott, jött a büntetés, Csaba és a Pécs harmadik gólja. A negyed utolsó percében végre tapsolhatott a hazai publikum, Börcsök szerezte a Szeged első gólját. Korbán még kihagyott egy ziccert, ezért kár volt.

Hatalmas úszóverseny alakult ki a második nyolc percben, amelyből a PVSK jött ki jól, kétszer is beköszöntek a szegedi kapuba. A hajrában Berki szerzett bombagólt, ez javított valamit a helyzeten, 2–7.

A harmadik negyed az immár megszokott volt, a fáradó Szeged nem tudott gólt szerezni, a PVSK viszont hármat. A negyedik negyed jól indult: Fodor Richárd remek gólt szerzett, 3–10. Ez a felvonás sokkal elfogadhatóbb volt, sikerült szorosabbá tenni. A hajrában élete első felnőtt OB I-es meccsét játszotta Prikk Botond, a serdülőkorú kapusnak biztos nagy élmény marad ez.

Ezzel a meccsel véget ért az év a ContiTech számára, nem sikerült eddig a pontszerzés, de a bennmaradásért folytatott küzdelem csak az idény végén dől el. Mindenki reménykedik abban, hogy ez sikerül majd.

Varga Péter: – Többre számítottam… A meccsünket azzal a kifejezéssel lehetne jellemezni, amit az élelmiszeriparból ismerünk: nyomokban vízilabdát tartalmazott. Hat a hat ellen, amikor a megbeszéltek szerint védekeztünk, zavarba tudtuk hozni a Pécset, a következő védekezésben viszont nem ezt csináltuk. Nehéz egy ilyen meccset feldolgozni. El kell gondolkoznia néhány játékosnak, hogy miért is van itt.