TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Végig nagy csatára kényszerítettük a bajnokot!

 
08 okt 2016

ContiTech Szeged Diapolo–Szolnok 6–11 (2–4, 2–2, 1–3, 1–2)
Férfi vízilabda OB I, alapszakasz, A csoport, 3. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Csanádi, Bene.
ContiTech Szeged Diapolo: MEIXNER – Pellei, MANHERCZ K. 2, Nagy M., Sedlmayer 1, Kiss Cs., Sánta. Csere: Basara 1, Manhercz Á., Chilkó, Palotás., VUKICSEVICS 2, Illés. Vezetőedző: Varga Péter.
Szolnok: NAGY V. – Crousillat 1, PRLJANOVICS 2, Gocsics 1, VARGA DÉ. 3, Vámos 1, Fülöp 1, Mezei. Csere: Alekszics 1, Kis G., Szatmári 1, Hangay, Szatmári. Vezetőedző: Cseh Sándor.
Gól – emberelőnyből: 13/5, ill. 6/2.
Gól – kettős emberelőnyből: -, ill. 1/0.
Gól – ötméteresből: -/-, ill. 1/1.
Kipontozódott: Sedlmayer.

Varga Péter: –  Jó meccset játszottunk a bajnokkal! A harmadik negyedben volt esélyünk felzárkózni, nem sikerült, aztán az utolsó játékrészben fejben kicsit szétestünk.

1. negyed (2-4)
Az első percekben a remek védekezés dominált mindkét oldalon, blokkok és egy remek Meixner-védés volt látható. Három percnyi gólcsendet tört meg végül Alekszics. A volt szegediek közül csak Nagy Viktor van itt a Szolnok keretében, természetesen ő véd, sajnos jó formában. Aaron Younger viszont nincs itt, pedig hétközben az OSC elleni rangadón még ő volt a szolnokiak legeredményesebb játékosa. Perze gólvágó nélküle is van bőven a címvédőnél, Gocsics révén már 2-0 is volt a Szolnoknak. Múlt időben, hiszen 5 perc játékidő után a Szeged is villant, pontosabban Basara, aki nem is célozhatott volna pontosabban, kapufás góllal szépített. 1-2

2. negyed (2-2)
Sajnos Fülöp előkészítetlen, de pontos lövésével újra két gólos lett a különbség. Sőt, három is lett közte, de a másik szegedi új fiú, Vukicsevics is beköszönt. 2-4 Jött egy szolnoki emberhátrány a végére, egy Varga Péter természetesen időt kért, de a szolnokiak labdát szereztek, amit visszakapott a Szeged, de a centerezés nem sikerült.
Majdnem ugyanaz volt az első percek forgatókönyve, mint az első negyedben, de a hosszú védelmi harcot egy gyors gólváltás előzte meg, hazai részről Sedlmayer volt eredményes. Ebben a játékrészben még keményebb volt a harc a vízben, de a parton is, Varga Péter sárga lapot kapott reklamálásért, ami egyébként jogos volt, egy-két érthetetlen ítélet miatt. Az egyik szegedi támadásnál például nem akarták észre venni a bírók, hogy Sántát állandóan víz alá nyomják.

A Szeged a maga módján törlesztett: Manhercz Krisztián erős passzába Vukicsevics pöckölt bele, így a nap eddigi legszebb gólját szerezve felzárkóztak a hazaiak. 4-5 Crousillat azonnal reagált egy védhetetlen lövéssel, a labda a kapufáról Meixner háta mögött érte el a túloldali hálót. 4-6 Ezt a negyedet döntetlenre hozta a Szeged.

3. negyed (1-3)
Nagy Viktor bemutatta, miért is remek kapus, együtt élve a játékkal egy ziccert akadályozott meg jó ütemű kiúszása végén. És ebből jött egy ellentámadás, amit Varga Dénes fejezett be, sajnos góllal. 4-7 Manhercz Krisztián egy perccel később megúszott, remekül reagálva a védekezésre és a szolnoki kiállításra, majd mattolta Nagy Viktort. 5-7

A Szolnoknál mindenki tud villanni, Vámos Márton gólja erre az újabb bizonyíték, hiszen ő már a nyolcadik játékos a vendégektől, aki betalál. 5-8 A végére egy Meixner-bravúr is maradt, de 4 másodperccel a játékrész vége előtt vitatható ötméterest kapott a Szolnok, amit Prlajnovics magabiztosan értékesített. 5-9

4. negyed (1-2)
Épphogy elkezdődött az utolsó negyed, jött 3 perc ápolási szünet, Chilkó orra ugyanis vérezni kezdett, de vissza is tért, nincs komoly gond. Kiss Csaba óriási gólt lőhetett volna kapásból vette célba a bal felső sarkot, de a ficakból Nagy Viktor kitornászta a labdát. Emberelőnyben támadott újra a Szeged, szépen járatta a labdát, majd Manhercz Krisztián kapásból gyönyörű pattintott lövéssel szépített. 6-9

Meixner Marcell elkapta a fonalat, két bravúrt mutatott be egymás után, majd újra fórba került a Szeged, Varga Péter időt is kért. Újra Manhercz Krisztián próbálkozott, de a jobb alsó sarokba tartó lövését Nagy Viktor hárította. Sedlmayer Tamás kipontozódása után két gyors passz következett szolnoki fórban, majd Varga Dénes elemi erővel vágta a labdát a kapuba. 6-10 Varga Dénes gyors megismételte előző mozdulatát, így 6-11 lett a végeredmény.