TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

A végén simán nyertük a megyei derbit!

 
27 szept 2016

ContiTech Szeged Diapolo–Metalcom Szentesi VK 15–7 (1–2, 6–3, 4–0, 4–2)
Férfi vízilabda OB I, alapszakasz, A csoport, 1. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Vogel, Veilandics.
ContiTech Szeged Diapolo: Meixner – Kiss Cs. 2, SEDLMAYER 2, SÁNTA 3, Manhercz Á., MANHERCZ K. 3, Basara. Csere: Marsi (kapus), Vukicsevics 1, Pellei 1, Chilkó 1, Illés, Palotás 2, Nagy M. Vezetőedző: Varga Péter.
Metalcom Szentesi VK: Horváth – Kiss K., FARKAS 1, Reuten 1, Somogyi, Trkulja, Vörös 1. Csere: Straub (kapus), Van Mil, TAKÁCS 2, Albert 1, Kókai, Bocskay 1. Vezetőedző: Pellei Csaba.
Gól – emberelőnyből: 13/3, ill. 9/0.
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/2.
Kipontozódott: Van Mil.

Ezért jó játszani nyitott uszodában. Sok-sok szurkoló a lelátón – a Szegedi Vízipóló Suli népes csapattal képviseltette magát -, jó idő, napsütés, és megyei derbi!

Kell ennél több? Nem! Sánta Dani szerezte az E.ON. OB I-es szezon első szegedi gólját, utána azonban a Szentes pillanatai következtek, 3-1-re elléptek a vendégek. Szerencsére a második negyed hajrája már a mienk volt, ekkor sikerült fordítani, majd ellépni. Innen már nem volt esélye a vendégeknek, a harmadik nyolc percet 4-0-ra nyertük, majd a befejező negyedben tovább tudtuk növelni az előnyünket, így 15-7-re nyertünk. Az új fiúk közül Milos Vukicsevics egy zseniális centergóllal mutatkozott be, és visszatért a csapatba az olimpiát megjárt Manhercz Krisztián is, aki 3 gólt süllyesztett el a szentesi kapuba.

A lényeg a győzelem, a jó rajt, a 3 pont. A végén járt is a vastaps a csapatnak.

Varga Péter: – Nehezen indult a meccs, de a második félidőre megtaláltuk a ritmusunkat, lefordulásból is tudtunk gólokat szerezni.

Pellei Csaba: – Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen sok gólt kapjunk centerből, a Szeged megérdemelten nyert.

Manhercz Krisztián: – Szerettem volna játszani, annak ellenére is, hogy nemrég tértem vissza a csapathoz, és pihentem is. Nem bántam meg, jól ment a játék, de az első percekben nekem és a csapatnak is el kellett érni az üzemi hőmérsékletet. Örülök, hogy szép gólokkal nyertünk.