TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Vasárnap 18 órakor a Honvédot fogadjuk az MK-ban!

 
25 nov 2016

Vasárnap 18 órakor a BENU magyar kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a ContiTech Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata a Racionet Honvédot fogadja.  A tét nem kisebb, mint a legjobb négy közé jutás.

– Előrenézünk – kezdte a beszélgetést a ContiTech Szeged Diapolo csapatkapitánya, Kiss Csaba. – Persze beszélünk arról, hogy mi történik velünk, miért kerülünk a biztos vezetés után ilyen rossz helyzetbe, miért játszunk gyengén. Ez egy mentális probléma, semmi más.

Vasárnap 18 órakor komoly téttel bíró meccset vív a szegedi együttes, a férfi vízilabda BENU magyar kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Racionet Honvédot fogadja az újszegedi sportuszodában. Két nap múlva lesz a visszavágó, a tét a legjobb négy közé jutás.

– Szerencsés a sorsolásunk – folytatta mondandóját az Európa-bajnok vízilabdázó –, kaphattunk volna erősebb csapatot, a Honvéd hasonló játékerőt képvisel, mint mi. Túl vagyunk már egy hosszabb beszélgetésen, keressük a megoldást, és hiszem, hogy meg is találjuk, kikerülünk ebből a gödörből. Kiss a rutint képviseli.

A szegedi keret nagyon fiatal, és ez az elmúlt két meccsen, a Szentes és a Pécs ellen meg is látszott.

– Persze hogy könnyebb dolgom volt az elmúlt szezonban, hiszen akkor több rutinos csapattársam is volt – mondta Kiss. – Nagyon fiatal a keretünk, az OB I-ben jóformán mi vagyunk a legtinibb csapat. Éppen ezért fordulnak elő ilyen hullámvölgyek. Tudnunk kell, hogy mikor kell lassítani a játékot, nem szabad túlpörgetni magunkat, mert akkor jönnek azok a hibák, amelyek az elmúlt meccseket jellemezték. Sokat dolgozunk, készülünk, ebben a csapatban nagyon sok van. Itt a lehetőség a Honvéd ellen, hogy megmutassuk, mi tudunk valójában. A szurkolóink mindig sokat segítenek, nekünk van egy lelkes B-közepünk, amely remek hangulatot teremt, és most is nagy szükség lesz rá. A Honvédban több rutinos játékos található, Decker Attila, Szivós Márton és Kiss Gergely remek játékos, de mi nyerni szeretnénk, olyan előnyt kiharcolni a keddi visszavágóra, hogy sikerüljön bejutnunk a magyar kupa négyes döntőjébe – tette hozzá.