TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Varga Zsolt: fontos derbi előtt állunk!

 
10 dec 2014

A Tiszavirág Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata két és fél hét bajnoki szünet után szombaton újra hazai pályán játszik az OB I-ben, ezúttal a tabellán közvetlenül mögötte álló BVSC lesz az ellenfél.  A rangadóról és az elmúlt hetek felkészüléséről a szegediek világbajnokával, Varga II. Zsolttal beszélgettünk.

– Két hete játszott rangadót a Tiszavirág Szeged Diapolo a Honvéd ellen, azóta viszont bajnoki szünet van. A hétvégén ennek ellenére kaptatok egy kis pihenőt, ennek biztos jó oka van.
– Igen, ugyanis a bajnokság szünetének első felét arra használtuk ki, hogy egy nagyon kemény alapozást végezzünk el. Ebbe még az is belefért, hogy az Egerrel egy kis gyakorló edzést végezzünk, a Valdor-Szentesi VK jóvoltából pedig komoly kétkapuzásban is részünk volt. Rendkívül fárasztó fizikális felkészülésen vagyunk túl, amit ki kellett pihenni. A társakhoz hasonlóan nekem is nagyon jólesett. Jön egy fontos derbi, jó úgy készülni rá, hogy újra kaptunk egy erős alapot, ehhez már csak a taktikát kell hozzátenni.
– Szombaton 18 órától a BVSC együttesét fogadjátok, ez pedig rangadó a javából, amit hozni kellene.
– A mezőny átalakulása miatt sok ilyen presztízscsata van, egy páron túl is vagyunk. Nagyon sajnáljuk, hogy négy olyan bajnokiból, amely egy gólon dőlt el, csak egyet nyertünk meg. Ez az arány nem jó, céljaink eléréshez több rangadót kell behúznunk. Ez a kemény alapozás is bizonyítja, hogy mindent meg is teszünk ezért, reméljük, hogy most fordul a kocka.
– Az előző három meccsen hullámzó volt a csapat, hiszen egy szoros, majd egy sima győzelem után jött egy hazai vereség a rivális Honvédtól. Milyen most a hangulat az öltözőben?
– Minden rendben, és olyan messze vagyunk már attól a vereségtől, hogy a BVSC elleni felkészülésre ennek semmilyen hatása nem lesz, és nem is lehet. Májusig pedig végképp sok idő van, akkor dőlnek el az igazán fontos dolgok.

– Papós Tamás –