TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Váratlan vereség a fővárosban

 
15 márc 2014

Forrás: mvlsz.hu

A Szeged tudta, hogy nehéz meccs lesz a pénteki a Laky-uszodában, ugyanis Märcz Tamás nagyon összerakta ezt a BVSC-t erre a szezonra. A zuglóiak legutóbb Debrecenben értek el 10-10-es döntetlent, de korábban is voltak már figyelemre méltó eredményei, például 14-11-re verték a Honvédot.

A Szeged legutóbb nagy skalpot szerzett, hiszen 9-8-ra győzni tudott a Szolnok otthonában.

Létay Krisztián szerezte a meccs első gólját a harmadik perc elején, Juhász Zsolt emberelőnyből egyenlített, de kisvártatva Létay büntetőből újra hazai előnyt hozott össze, Ambrus harcolta ki az 5 méterest. Szivós Márton alighanem kissé dühből ellőtte a szabaddobást pár másodperccel később, 2-2.

Mégis a BVSC mehetett előnnyel az első szünetre, Nyéki Balázs úszott meg, és nem hibázott. Ugyanő volt eredményes már a második negyed elején, emberelőny után, a Szegednek nem mentek a támadások, pontatlanul céloztak, Hegedűs, majd Kiss Csaba próbálkozott.

Aztán jött Borsós gólja egy megúszás után, már 5-2-re vezetett a BVSC, sőt, Nyéki akcióból is betalált, 6-2 állt az eredményjelzőn 4:58-cal a nagyszünet előtt. Két és fél perccel később Juhász közelebb hozta a szegedieket előnyből, de Kotsidis akcióból válaszolt (7-3).

A harmadik negyedben odatette magát a vendégcsapat, előbb Juhász emberelőnyből, majd Szivós 5 méteresből talált be (7-5), de Kotsidis ekkor is közbeszólt (8-5). Szivós emberelőnyös gólja után már nem volt válasza a zuglóiaknak, kétgólos hazai előny mellett jöhetett az utolsó negyed.

Négy és fél perc kellett a negyed első góljához, Borsós szerezte, 9-6-ra húzott el a BVSC, és innen már nem volt visszaút, Juhász csak szépíteni tudott.

Kikapott a Szeged, ezzel a szolnoki győzelme most már talán „nem ér annyit”. A BVSC újabb nagy bravúrt hajtott végre.

Mérkőzés