TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Új csapat, jó csapat alakul Szegeden

 
04 jún 2014

Nézzük az alapot. Kiss Csaba, Aljosa Kunac, Lukas Seman, Sánta Dániel és Molnár Dávid. Ez volt eddig a Szeged OB I-es férfi vízilabdacsapatának kerete. Lett edző, méghozzá egy remek választás, a klub korábbi játékosa, csapatkapitánya, a Szeged iránt igazán elhivatott Varga Péter. A szakmai munkáért az a dr. Molnár Tamás felel, akit tegnap a hivatalos játékosbemutatáson élőben kapcsoltak Máltán, így a népes újságíróhad hallhatta a Tiszavirág kávézóban, hogy a háromszoros olimpiai bajnok is izgalommal várja a munkát, és sokra, nagyra tartja azt a csapatot, amelyet a vezetéssel közösen sikerült kialakítani.
Nézzük az új fiúkat. Varga II. Zsolt a legnagyobb név. Világbajnok, Európa-bajnoki bronzérmes, háromszoros magyar bajnok a center. Vargához hasonlóan Egerből, a bajnoktól érkezik Meixner Marcell a kapuba. Chilkó Márton Debrecenből jön, ő balkezes. A Manhercz tesók a Vasast hagyták ott a Szegedért. Mindketten utánpótlás-válogatott pólósok, Ádám és Krisztián is kapásoldalon bevethetők. Hulmann Kristóf és Palotás Gergely visszatér, mindketten a klub saját nevelésű pólósai. Rajtuk kívül még négy tehetséges utánpótlás-játékos csatlakozik a kerethez.
– Van persze bennem drukk, de Molnár Tamással remek párt alkotunk majd. Minden álmom és vágyam volt, hogy egyszer a szegedi együttes felnőttcsapatát irányítsam. Most kaptam egy lehetőséget, amivel szeretnék élni. Remek, rutinos játékosok alkotnak egy magot, melléjük fiatal tehetséget szerződtettünk. Bízom benne, hogy ez a csapat harcban lesz a legjobbakkal – nyilatkozta Varga Péter vezetőedző, akivel szombaton hosszabb interjút olvashatnak majd a Délmagyarországban.
Éppen ezt emelte ki Galambos Gábor elnökségi tag és Juhász György szakosztály-igazgató is, hogy jó csapatot sikerült összehozni Szegeden.
Július végén kezdi majd a csapat a felkészülést, a keretből egyedül Kiss Csaba és a szakmai igazgató Molnár Tamás játszik Máltán, így jóformán teljes kerettel kezdődhet majd a felkészülés.
Mód Péter, a Szegedi Vízipóló Suli elnöke és Szabó Zoltán szakmai igazgató a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Kiss Csaba lesz az SZVPS 2003-as korosztályának edzője, illetve visszatér Szegedre Molnár Péter, a klub egykori játékosa, aki az ificsapatot irányítja majd. Ezen is látszik, hogy a nagyok és a „kicsik” egyfelé húzzák a szekeret, az alapoktól építik azt a klubot, amely bizony meghatározó szerepet tölt be a magyar férfi vízilabdában. Erre mondják, hogy új csapat, de jó csapat!

 

A keret: Meixner Marcell, Molnár Dávid (kapusok), Kiss Csaba, Varga II. Zsolt, Chilkó Márton, Sánta Dániel, Lukas Seman, Aljosa Kunac, Manhercz Ádám, Manhercz Krisztián, Hulmann Kristóf, Palotás Gergely, Zsigri Bence, Török Krisztián, Lakatos Máté, Török András (mezőnyjátékosok).