TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Tóth Márton és Jansik Szilárd az A-Híd Szeged VE játékosa

 
12 jún 2013

Az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapata két új játékos szerződtetését jelentette be ma az Art Hotelben: a válogatott Tóth Márton és a válogatott kerettag Jansik Szilárd egy évre írt alá.

Tóth Márton és Jansik Szilárd egy, Sánta Dániel két évre igazolt a kupagyőzteshez. Tóth Márton az ismertebb név, ő válogatott, legutóbb az olasz Posillipoban játszott. A wikipedia szerint a KSI-ben kezdte a vízilabdát 1994-ben. 2002-ben tagja volt a Bariban Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett junior, illetve a 2003-ban Isztambulban világbajnoki ezüstérmet szerzett ifjúsági válogatottnak is. 2004-ben igazolt az Euroliga-győztes Domino-BHSE-hez. 2005-ben magyar bajnokként lett az év junior játékosa, majd 2006-ban újabb bajnoki címet szerzett. 2006 nyarán a TEVA-VasasPlaket csapatához igazolt, akikkel 2007-ben, 2008-ban és 2009-ben magyar bajnok lett. A 2009–10-es szezonban a Ferencvároshoz szerződött. 2010-ben bemutatkozott a Kemény Dénes irányította magyar válogatottban, majd egy idényt követően visszatért korábbi egyesületéhez, a Honvédhoz. A piros-fehér alakulattal megszerezte első Magyar Kupa-trófeáját, a bajnokságban azonban lecsúszott a dobogóról.
2012 májusában elhagyta az anyagi problémákkal küzdő Honvédot, és három szezon után visszatért a Vasashoz. Mivel az angyalföldi alakulat váratlanul elvesztette egyik legjelentősebb szponzorát, Tóth Nápolyba, a Posillipóhoz igazolt.

–  Többször keresett az utóbbi években a Szeged, voltam is már tárgyalni a városban korábban, most alakult úgy, hogy mindkét fél részéről összejött a szerződés. Egy bajnokesélyes csapatba igazolok, és mivel a magyar bajnokságban játszom majd, azt hiszem, könnyebb lesz visszakerülnöm a válogatottba szűk, 13-as keretébe is – mondta a 27 éves Tóth.

– Jó csapatba érkezem, és én bízom is benne, hogy odakerülhetek a válogatott keretébe – edzésen már többször vettem részt a nemzeti csapattal. A szegedi együttesből 5-6 játékost ismerek, a többiekkel csak ellenfélként találkoztam eddig – fogalmazott Jansik Szilárd, aki a KSI-től érkezik az A-Hídhoz.

– Bőven van bennem izgalom, célom az, hogy megragadjak az együttesben. Molnár Tamás játékán nőttem fel, a három olimpiai bajnoki címével Papesz egy hős a szememben, hatalmas élmény lesz, hogy egy csapatban szerepelhetek vele – mondta Sánta Dániel.