TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Szoros negyedek, vereség Pécsett

 
16 febr 2020

Pécs–Szeged FVCS 15–11 (2–2, 6–4, 3–1, 4–4)
E.ON férfi vízilabda OB I, A csoport, 12. forduló, Pécs, 300 néző. Vezette: Csanádi Zs., Veilandics
Pécs: Józsa – Horváth Zs. 1, Chilkó 5, Kolozsi 1, Zerinváry, Rakonjac 1, Csacsovszky A. 1. Csere: Csaba M. 3, Gál D. 2, Turnai A., Csorba, Kiss K., Gaszt 1. Edző: Lukács Gergely
Szeged: Molnár D. – Kiss Cs. 1, Palotás, Zsigri, Boros T. 3, Börcsök, Bogdanovics 3. Csere: Katona B. (kapus), Berki, Somlai 1, Szporny, Farkas K. 2, Foszkolosz 1, Lakatos. Edző: Szabó Zoltán
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 8/3
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 3/2

Jól kezdtünk a Pécs otthonában, Borost Tamás büntetőjével szereztünk vezetést, sőt, Kiss Csaba találata után még 2-1 volt a javunkra. Erre jött három hazai gól, szerencsére Bogdanovics és Farkas révén erre még válaszoltunk. A második negyedben potyogtak a gólok, 6-6-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A félidő hajráját jól bírta a PVSK, így 8-6-ra vezettek.

Két hazai góllal indult a harmadik negyed, így elhúzott tőlünk az ellenfelünk. Mentünk, harcoltunk, de a hibáinkat könyörtelenül büntette a Pécs, 15-7-re léptek el. A meccs hajrájában négyszer is a kapuba találtunk, így szorosabbá tettük a meccset, de a vereséget nem tudtuk elkerülni.

Lukács Gergely: – A mai meccs létfontosságú volt számunkra, melyre nagyon jól felkészült a Szeged. Úgy alakult a mérkőzés, ahogy terveztük, bár sokáig szoros volt az állás. A harmadik negyedben védekezésben magabiztosak voltunk, ez döntött. Örülök Gaszt Roland első élvonalbeli góljának. Az UVSE elleni mérkőzés lesz a mi Super Bowlunk.


Szabó Zoltán: – Jó meccset játszottunk, úgy nyert a Pécs, hogy szétzúztuk a taktikájukat. Mindkét csapat nagyon tud akarni, küzdeni. Mi a harmadik negyedben szétcsúsztunk, de sok tapasztalatot szereztünk a számunkra kiemelt, Tatabánya elleni találkozóhoz.

Legközelebb február 26-án (szerda) 18 órakor a Tatabánya ellen hazai környezetben vívunk rangadót.