TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Szombaton rangadón a Vasast fogadjuk

 
06 nov 2018

Kisebb szünet után szombaton 18 órakor az újszegedi sportuszodában a Vasas együttesét fogadjuk az OB I/B-s férfi vízilabda-bajnokság B csoportjában, a 6. fordulóban.
Vérbeli rangadót vívunk, hiszen a piros-kékek a 2. helyen állnak, mi pedig a negyedik pozíciót foglaljuk el.

Eddig négy meccset játszottunk a 2018-2019-es bajnoki szezonban, és 9 pontot gyűjtöttünk. Háromszor nyertünk, a Kaposvár ellen 20-2-re, a a MAFC ellen 26-3-ra, az OSC ellen 23-9-re, míg az éllovas BVSC otthonában 16-15-re kikaptunk. Egy meccsel kevesebbet játszottunk – egyedüli OB I/B-s együttesként szerepeltünk a BENU Magyar Kupában -, a Dunakanyar Waterpolo elleni idegenbeli bajnokinkat későbbi időpontban pótoljuk.

Maradjunk kicsit még nálunk. A B csoportban a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat szerezte a legtöbb gólt, szám szerint 84-et, ez 21 gólos átlag meccsenként. A BVSC elleni meccset kivéve a védelmünk is jól zárt eddig, hiszen csak 30 gólt kaptunk.

A Vasas öt meccsen négyszer nyert, egyszer kikapott. Őket is a BVSC győzte le, méghozzá szintén egyetlen góllal, 11-10-re. A MAFC-ot 17-7-re, a Ceglédet 14-11-re, a Fehérvárt 14-9-re, a Békéscsabát 7-5-re verték.

A fiatal játékosok mellett hatalmas rutinnal rendelkező pólósok is a soraikat erősítik. Steinmetz Ádám 2004-ben, Athénban olimpiai bajnok lett a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjaként. Eddig az öt meccsből négyen szerepelt, és 10 gólt szerzett. Bóbis Máté és Kistamás Zsolt is OB I-es tapasztalattal rendelkezik, mellettük pedig tehetséges vízilabdások szerepelnek, így komoly csata vár ránk.

Hétfő estétől már gőzerővel készülünk az idei harmadik hazai meccsünkre, amelyet a szurkolóink ingyen nézhetnek majd meg. Nagy szükségünk lesz a buzdításra, így mindenkit nagy szeretettel várunk.

Hajrá Szeged!

Kemény csata vár ránk.