TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Szombaton a Pécs ellen

 
23 jan 2015

Szombaton a 14. fordulót rendezik meg az E.ON OB I-es férfi vízilabda-bajnokságban. A Tiszavirág Szeged Diapolo 18 órakor a Pécset fogadja az újszegedi sportuszodában.

Varga Péter, a Tiszavirág Szeged Diapolo mestere még tavaly decemberben tett egy fogadalmat: addig nem vágja le a szakállát, amíg csapata a januári meccseket megnyeri. Már két találkozót sikerült behúzni, így lassan a szegedi pólócsapat mestere egy Télapóra emlékeztet. Még két meccs van hátra a hónapból, méghozzá két fontos találkozó. Szombaton 18 órakor érkezik az a Pécs, amely a bajnokságban már legyőzte a Vasast, így nem szabad egy kézlegyintéssel elintézni őket. A két csapat a nyitófordulóban találkozott egymással, és akkor, Varga Péter első OB I-es edzői meccsén 11–7-re nyert a Tiszavirág. Szerencsére a csapat a zsinórban aratott két sikernek (Debrecen, KSI) köszönhetően jó passzban van. Meggyógyult a válogatott Manhercz Krisztián is, aki a felnőttedzések mellett a héten a Szegedi Vízipóló Suli utánpótlásedzéseibe is beszállt, a csapattárs, Zsigri Bence csoportjánál a kapus szerepét töltötte be.
A Pécs elleni találkozó különösen azért fontos, mert a jövő héten szombaton 18 órakor azzal a Kaposvárral csatázik a szegedi együttes, amellyel a legnagyobb harcot vívja a legjobb hat közé jutásért, így egy újabb siker erőt adhat a rangadóra.
A Tiszavirág Szeged Diapolo (18 pont) jelenleg a hatodik helyen áll, a Pécs 10 ponttal a 12. helyet foglalja el.
Sánta Dániel nyilatkozata a meccs előtt:
– A Pécs érkezik hozzánk. Jó passzban vagyunk, nem lebecsülve az ellenfelet, de ezt a meccset is hoznunk kell. Célunk folytatni a megkezdett sorozatot, eljutni ötből ötig. A KSI ellen az utolsó pillanatokban szerzetem egy gólt. Nagy feszültség szabadult fel belőlem, mert távolról sikerült a kapuba találnom. Ez erőt ad a továbbiakhoz, szeretnék jó játékkal hozzájárulni a csapat teljesítményéhez. Eddig sokat segítettek a szurkolóink, akik nagyon lelkesek, és népesek. Jó érzés így játszani, hogy a partról mindig jön a segítség.