TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Szivós, Török, Somogyi és Decker a válogatott keretben

 
07 febr 2013

Decker Ádám, Szivós Márton és Török Béla mellett Somogyi Balázs is meghívót kapott Benedek Tibor szövetségi kapitány Volvo Kupára készülő válogatott-keretébe.

Tizennyolc játékos ? közöttük az A-Híd Szeged VE négy pólósa ? alkotta kerettel vág neki Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a jövő hétvégi kecskeméti Volvo Kupának.

A szakvezető csütörtökön a nemzeti együttes honlapján tette közzé a listát, amelyen új jelöltek is találhatók, így például a kapus Bisztritsányi Dávid, a mezőnyjátékosok között pedig Angyal DánielFülöp Bence és a szegedi Somogyi Balázs.

?A legutóbbi keret módosítását több dolog indokolta? ? mondta Benedek Tibor, aki arról számolt be, hogy a kapus Nagy Viktor csuklósérülést szenvedett; néhány napon belül derül ki, hogy a sérülés mennyire súlyos.

?Külföldön szereplő játékosainkat erre a hétre nem engedték el ? folytatta a kapitány -, mivel nem Világliga-hétről van szó, így bajnoki meccsük van. Továbbá mivel a juniorválogatott is szerepel a Volvo Kupán, az onnan behívott játékosok nem vándorolhatnak egyik csapatból a másikba a torna során, tehát ők a juniorválogatottal készülnek. További indok, hogy új játékosokat próbálhassak ki, amit korábban is terveztem.?

A jövő heti menetrendről szólva Benedek azt mondta, hogy hétfőtől készülnek a megméretésre, kedden lesz a Volvo Kupa sajtótájékoztatója, s pénteken mennek le Kecskemétre, ahol a kupa keretében három mérkőzést játszanak: még aznap a juniorválogatott ellen, majd szombaton Kanada, vasárnap pedig Románia együttese lesz az ellenfél.

Kapusok: Bisztritsányi Dávid (Eger), Decker Attila (Szolnok), Lévai Márton (Szolnok). Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Vasas), Bátori Bence (Eger), Bundschuh Erik (Eger), Decker Ádám (Szeged), Fülöp Bence (Honvéd), Gór-Nagy Miklós (Eger), Hosnyánszky Norbert (Szolnok), Jansik Dávid (Honvéd), Kis Gábor (Szolnok), Mezei Tamás (Eger), Salamon Ferenc (Eger), Somogyi Balázs (Szeged), Szivós Márton (Szeged), Török Béla (Szeged), Vámos Márton (Vasas).