TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Szivós, Török és Decker a válogatottal készül

 
26 márc 2013

A szerdán Olaszország vendégeként, pénteken pedig idehaza vívandó mérkőzéseken dől el, hogy ott lehet-e a Világliga nyári Szuperdöntőjében a Benedek Tibor szövetségi kapitány irányította magyar férfi vízilabda-válogatott, amely a vasárnap esti első összejövetelt követően hétfőn sajtónyilvános edzésen gyakorolt a csoportzárásra.

A Komjádi uszodában megjelent 17 játékos között öt olimpiai bajnok is akadt, közülük a nemzeti együttesbe frissen visszatért kétszeres ötkarikás aranyérmes Madaras Norbert, továbbá az egyszeres bajnokok, Hosnyánszky Norbert, Varga Dániel és öccse, Varga Dénes vízbe is szállt, a 2008-as ötkarikás győztes center, Kis Gábor viszont ezúttal csak a partról szemlélte a társakat, mivel fáj a válla. “Húzódás kínoz, de remélem, a pihentetés és a hagyományos orvosi kezelés hatására hamar rendbe jövök, mert már Bariban is játszani szeretnék, nemcsak az oroszok elleni, kecskeméti összecsapáson” – adott magáról gyorsjelentést a szolnokiak erőssége.

Egyértelműen a szerdai Vl-meccs kínálja a fogósabb feladatot, hiszen a világbajnoki címvédő, Londonban olimpiai ezüstérmes olaszok várják a magyar válogatottat. “Nagyon nehéznek ígérkezik a kinti fellépés, ám én bízom a csapatban. Példás lelkesedéssel és akarással készülnek a fiúk, hogy aztán persze mindez mire lesz elég Bariban, csak a meccsen derül ki” – mondta a háromszoros olimpiai bajnokból lett szövetségi kapitány az MTI-nek.

A Benedek-csapat számára a két mérkőzés egyikének megnyerése csoportgyőzelmet, egyben részvételi jogot jelent a Világliga nyolccsapatos, pénzdíjas nyári Szuperdöntőjére, amelyet az oroszországi Cseljabinszkban bonyolítanak le június 11. és 16. között.

Az olaszok legjobbjaival – akik ellen a tavaly november 3-i, székesfehérvári találkozón 6-5-ös hazai siker született – szerda este 19 órától mérkőznek a magyarok, az oroszokkal pedig, akiket január 30-án, Volgográdban 10-7-re legyőztek, péntek 18 órától szállnak vízbe Kecskeméten.

Benedek Tibor szövetségi kapitány a hétfő esti edzés után, a vlv.hu-n hozta nyilvánosságra a szerdai olaszországi Világliga-mérkőzésre utazó 13 tagú csapat névsorát, amelyben az A-Híd Szeged VE három játékosa – Decker Ádám, Szivós Mártonés Török Béla – is megtalálható.

A magyar férfi vízilabda-válogatott kerete:

Kapusok: Decker Attila, Lévai Márton.
Mezőnyjátékosok: Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton.

Az európai C selejtezőcsoport állása négy forduló után:
1. Magyarország 12 pont
2. Olaszország 7
3. Oroszország 3
4. Románia 2
(A Világligában a győzelem 3 pontot ér, a büntetőkkel megnyert meccsért 2, az ily módon elveszítettért 1 pont jár.)