TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Szivós gólt szerzett, másodikok lettünk a csoportban

 
26 júl 2013

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-9-es döntetlent játszott pénteken délelőtt az ausztrál csapattal a barcelonai vizes világbajnokságon, ezzel a C csoport második helyén végzett.
A magyarok így a vasárnapi nyolcaddöntőben, 18.50 órától a D csoport harmadik helyezettjével játszanak.

Magyarország-Ausztrália 9-9 (3-3, 1-1, 3-3, 2-2)
Férfi vízilabda, 3. forduló, C csoport:

A magyar csapat gólszerzői: Vámos 3, Hárai 2, Varga Dé. 2, Szivós, Varga Dá. ű

A vlv.hu beszámolója szerint magyar kaput ezúttal Decker Attila őrizte, a szolnoki hálóőr rögtön egy védéssel mutatkozott be, majd Hárai Balázs emberelőnyből vezetést szerzett. A tengerentúliak az előző idényben még a Szegedet erősítő Aaron Younger találatával egyenlítettek, de Vámos Márton a második magyar fórt is gólra váltotta. Az ausztrálok két emberelőnyös góllal fordítottak, az A-Híd Szeged VE játékosa, Szivós Márton azonban egy távoli bombával egyenlített.
A második negyed ausztrál találattal indult, Decker úszott ki a kapujából a centerre, aki megelőzte őt és a hálóba talált. Hárai ezt követően kiharcolt egy kiállítást, és saját maga „büntetett”. A játékrész vége előtt Varga Dániel szerzett szenzációs csavargólt, de a játékvezetők nem adták meg a találatot.
A nagyszünet után ismét az ausztrálok jutottak előnyhöz, Szivós kiállítását követően újból Younger volt eredményes. A magyar csapat azonban ezúttal is egyenlített, a fórt Benedek Tibor időkérése után Vámosra játszották ki. A bírók továbbra is sok kiállítást ítéltek mindkét oldalon, ezek közül Varga Dániel értékesített egyet, ezzel a magyarok visszavették a vezetést. Nem sokkal a negyed vége előtt Bedő Krisztiánt is kiállították, az ausztrál kapitány időt kért, Campbell pedig hatalmas szerencsével, egy blokkoló kéz „segítségével” a hálóba talált. Mindkét csapatnak volt azonban még ideje, ezt kihasználva a magyaroktól Varga Dénes, az ausztráloktól pedig Campbell lőtt óriási gólt.
A zárófelvonást mindkét gárda idegesen, sok hibával kezdte, a „gólcsendet” aztán Varga Dénes törte meg, ám ezúttal is megvolt az ausztrál válasz, „szokás szerint” Campbell révén. Ezt követően mindkét oldalon kimaradt egy-egy fór, majd egy ausztrál kontra szabálytalanság utáni magyar támadás végén Vámos kapásból mattolta a kapust. Az előnyt ezúttal sem sikerült sokáig tartani, Campbell ez esetben is tarthatatlannak bizonyult (9-9). 1:29 perccel a vége előtt ismét emberelőnybe került a magyar csapat, a kapitány időt kért, de Varga Dániel lövése a vízről fölé pattant. Egy perccel a vége előtt az ausztrálok is időt kértek, de a támadást egy kontra fault miatt nem fejezhették be, a magyar ellenakcióból Hárai harcolt ki kiállítást, de Varga Dániel lövése az utolsó pillanatokban a blokkról vágódott ki, ezzel maradt a döntetlen.
„Várható volt, hogy nehéz meccs lesz. Az ausztrálok sok úszásos, furcsa vízilabdája ellen nem könnyű játszani, sosem volt az. Hellyel közzel megoldottuk, és bár a távoli gólok száma kicsit sok volt, összességében most is azt tudom mondani, hogy jól haladunk előre” – nyilatkozott a vlv.hu-nak a lefújást követően Benedek Tibor.
A csoport másik mérkőzésén: Szerbia-Kína 16-9 (4-3, 4-2, 5-3, 3-1)
A csoport végeredménye: 1. Szerbia 6 pont, 2. Magyarország 3 (32-27), 3. Ausztrália 3 (25-26), 4. Kína 0