TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Szerdán Szegeden: Magyarország-Szerbia Universiade meccs

 
18 jún 2013

Forrás: delmagyar.hu (Papós Tamás)

A Vincze Balázs irányította magyar vízilabda Universiade-
válogatott szerdán 17 órakor a kazanyi főiskolás világjátékokra készülő szerb nemzeti együttes ellen játszik. A felkészülési mérkőzés ingyenesen megtekinthető az újszegedi sportuszodában.

Strand, napfény, ingyenes belépés, magyar–szerb vízilabdacsata – kell ennél több? Talán még egy hideg sör vagy üdítő, és tökéletes sportélményben lehet része annak, aki szerdán 17 órakor ellátogat az újszegedi sportuszodába, ahol a nemzetközi porondon rivális nemzetek Universiade- válogatottjai csapnak össze egymással. Egyúttal esély arra, hogy a kazanyi főiskolai világjátékokra készülő keretünk „visszavágjon” a vasárnapi Világliga-döntőért.
A hazaiakat irányító szövetségi kapitány, Vincze Balázs mellett Juhász Zsolt játékosként képviseli az A-Híd Szeged csapatát, de a nemrég véget érő idényben még a Tisza-partiakat erősítő szentesi Somogyi Balázs is harcba száll az Universiade címvédője ellen. A rivalizálás mellett azért is presztízsértékű a mai felkészülési mérkőzés, mert a magyar keret csupa olyan pólósból áll, akik a felnőttválogatottba szeretnének kerülni. Ezúttal megmutathatják, hogy helyük van Szivósék között, hiszen produkciójukat várhatóan Benedek Tibor is a helyszínen tekinti meg.
A keret felkészülése már több mint három hete tart. Szükség is van az egységre, hiszen a tizenkét csapatos mezőny legalább fele esélyes a végső győzelemre a július 6-án kezdődő világversenyen.

A magyar Universiade-válogatott kerete, kapusok: Barabás Botond, Bisztritsányi Dávid. Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bundschuh Erik, Chilkó Márton, Fazekas Tibor, Fülöp Bence, Juhász Zsolt, Korényi Balázs, Kovács Gábor, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás, Somogyi Balázs, Szőke Szabolcs, Takács Bálint.