TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Szerdán 18 órakor: Honvéd-Diapolo-Szeged

 
13 máj 2014

A Diapolo-Szeged férfi vízilabdacsapata az OB I bronzcsatájának második felvonására, egyben a Honvéd elleni párharc lezárására készül, hiszen szerdán 18 órától (Digi Sport) a fővárosban egy gőzelemmel meg is szerezheti a bajnokság harmadik helyét. A sérült Juhász Zsolt szerint ez nem lehet gond, ha társai megtartják formájukat.

Szerda este már véget is érhet a szezon. A Diapolo-Szeged férfi vízilabdacsapatának szurkolói furcsa mód most azért is drukkolnak, hogy a szezonban több hazai tétmeccsre ne kelljen kimenniük, hiszen kedvenceik a Honvéd elleni OB I-es bronzcsatát szerda 18 órától le is zárhatják a fővárosban.
Az is furcsa érzés, hogy egy mai siker egyszerre lenne öröm és csalódás, hiszen meglenne a bronzérem a világ legjobb bajnokságában, de a klub történetének első bajnoki döntőjére továbbra is várni kell.
– Az előző két szezonban magunkban, idén viszont a sorsban csalódtam. A tavaszi sérüléshullámig a miénk volt a legjobb formában játszó csapat, a szerkezetünk miatt is döntőre voltunk hivatottak. De most a bronzcsatára koncentrálunk, ha pedig a szombati rangadó első két negyedében mutatott játékkal rukkolunk elő, akkor már ma este meglesz a harmadik hely – mondta Juhász Zsolt, a Diapolo legújabb sérültje, akinek egy szerencsétlen mozdulat miatt a kisujjában lett szalagszakadása. – Apróságnak tűnik, mégis kellemetlen, ugyanis egy hónap gipsz után legalább ennyi gyógytorna szükséges a teljes gyógyuláshoz.
A szentesi származású szélső tavasszal talán élete formáját mutatta, a televíziós közvetítések szakértője, Faragó Tamás nem győzte dicsérni, így az ő hiánya is nagy veszteség.
– Elképesztő pechszériánk van, de a fiúk hősiesen és fegyelmezetten küzdenek, nagyon büszke vagyok erre a társaságra. Mindenki egy kicsit többet nyújt a megszokottnál, hogy pótolják a többieket. Le a kalappal a fiatalok előtt, hiszen a hiányzók miatt nagy nyomás nehezedik rájuk, de ők is hozzá tudnak tenni a sikerhez. A csapat tehát így is egységes, a hangulat pedig remek – jelentette első kézből a játékos, aki sérülése ellenére is ott volt a keddi edzésen, hogy támogassa társait, amiben csak tudja.

Papós Tamás (Délmagyarország)