TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Szegediek a válogatottban

 
15 okt 2013

A barcelonai győztes világbajnoki finálé óta először lép színre a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely október 20-án, vasárnap 17 órakor a légiósok, azaz Madaras Norbert és a Varga testvérek nélkül gálameccset játszik a juniorválogatottal Budapesten. Közvetlenül a mérkőzés után a csapat Martfűre utazik, ahol kedd délig edzőtáborozik. Erre az útra már nem mennek a Szolnok játékosai, akikre a Bajnokok Ligájában vár feladat, ráadásul elhalasztott bajnokijuk is lesz a Valdor-Szentes ellen.

A keretben több A-Híd Szeged játékos is megtalálható, a gálameccsen Nagy Viktor, Decker Ádám, Szivós Márton és Tóth Márton kap szerepet, míg a martfűi edzőtáborban Jansik Szilárd és Sánta Dániel is csatlakozik hozzájuk.
– A célom az, hogy elkezdődjön a munka ott, ahol abbahagytuk, és emellett jobban megismerhessek, kipróbálhassak olyan fiatal játékosokat, akikben lehetőséget látok a jövőre nézve, mert később, a Világliga-csoportmeccsek időszakában erre már kevesebb alkalom lesz – nyilatkozta a vlv.hu-nak Benedek Tibor szövetségi kapitány.
A magyar válogatott november 12-én játssza első mérkőzését a Világliga-sorozat új szezonjában, itthon, Görögország ellen. Erre a találkozóra várhatóan október végén hirdeti ki a 13-15 meghívott játékos nevét a kapitány.

A gálameccs kerete: Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok), Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).

A martfűi edzőtábor kerete: Kardos Gergely, Nagy Viktor (kapusok), Bátori Bence, Bedő Krisztián, Bundschuh Erik, Csapó Miklós, Decker Ádám, Dőry Farkas, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Jansik Szilárd, Német Toni, Salamon Ferenc, Sánta Dániel, Sántavy Máté, Szivós Márton, Zalánki Gergő, Tóth Márton (mezőnyjátékosok).