TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Sima győzelemmel kezdtük a rájátszást

 
19 ápr 2013

Decker Ádámot 300. OB I-es meccse előtt köszöntötte Juhász György technikai igazgató, így a szerdai BL-vereség után ünnepi hangulatban kezdődött a meccs. A tét nem kisebb, mint a legjobb négy közé jutás, a két megyei élcsapat, az A-Híd Szeged és Valdor-Szentes párharca két győzelemig tart. Azért évekkel ezelőtt még kocsikaravánok jöttek Szentesről, most egy kezünkön megtudtuk számolni a vendég drukkereket. A régi szép idők, amikor kolompok, dobok zaja töltötte be az újszegedi sportuszodát.

Pedig jól kezdett Lukács Dénes együttese, a hazai csapat nem találta a ritmust, a Valdor jól védekezett. Csakúgy, mint a szerb Crvena zvezda ellen most is Kiss Csaba szerezte az A-Híd Szeged VE első gólját. Az egykori válogatott még egyszer a kapuba talált, így nyolc perc után 2-0-ra vezetett a hazai gárda. A második negyedben eldőlt minden, érvényesült a papírforma, a Szeged robogott, a Szentes egyre jobban fáradt, és hibázott védekezésben, így pillantok alatt 5-0-ra húzott el a Vincze-legénység. A félidőben a lelkes B-közép legnagyobb örömére már 8-2 volt a kedvenceknek.

Amilyen gólzáporos volt a második negyed, a harmadik nyolc perc elején csak „úsztak” a csapatok. Jospeh Kayes remek gólja adott lökést a kétszeres magyarkupa-győztesnek, az új-zélandi találata előtt a labda megszáradt a levegőben, kézről kézre járt a zsuga, majd „Józsi” kegyetlenül bevágta a ziccert. A Szentes harcolt, de a két csapat között tovább nőtt a különbség, 12-4.

A nap góljával indult a harmadik negyed. Joseph Kayes a fizika törvényeit meghazudtolva húzta be a labdát Horváth Alex kapujába. Járt érte vastaps. Molnár Tamás harmadik dugója után rászámolt a szegedi tábor a Szentesre, így egy kérdés maradt a végére: mekkora lesz a különbség. A hajrá a Szentesé volt, így 14-7 lett az eredmény. A második meccset szombat délelőtt 11 órakor rendezik a Ligeti uszodában.

Vincze Balázs: – Két napja még BL-meccset játszottunk, amelyet nem úgy fejeztünk be, ahogyan szerettük volna. Most élvezetes, és eredményes játékot produkáltunk.

Mérkőzés