TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Sajtótájékoztatón melegítettünk az Art Hotelben

 
29 okt 2013

Az A-Híd Szeged férfi vízilabdacsapata szezonbeli első bajnoki rangadójára készül, vasárnap 13 órakor ugyanis a Szolnok együttesét fogadja az újszegedi sportuszodában. Az együttes a tévés derbi kapcsán tartott sajtótájékoztatót az Art Hotelben.

Papós Tamás írása

A férfi vízilabda OB I előző szezonjának egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta a Szolnok, amikor a döntő felé menetelő A-Híd Szeged csapatát megállította, így a Vincze-legénység nem tudott történelmi tettet végrehajtani. A Tisza-parti rivális ellen itt az első visszavágási lehetőség, hiszen a két együttes vasárnap 13 órakor az újszegedi sportuszodában, a rangadót pedig a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

– Eddig nem volt kifejezetten nehéz bajnokink, és látszik, hogy hiányzik a nemzetközi szereplés a csapatnak, most végre komoly rangadók várnak ránk. A vérfrissítés nagyon jól sikerült, és itt is kemelném, hogy az Universiade valamint a világbajnokság győzteseire nagyon büszkék vagyunk – mondta Cserhalmi Julianna, a klub elnöke.

A csapat vezetőedzője, Vincze Balázs optimistán tekint a bajnaoki rangadó elé.

– A fiúk olyan állapotban vannak, hogy ezt a rangadót és a következő hetek komolyabb terhelését biztosan bírják. Az elmúlt hat hétben az erőnléti edzéseken volt a hangsúly, az akkumulátorokat feltöltöttük. Akárhogy is sikerül a Szolnok elleni csata, a lényeg, hogy maradjon meg a hitünk abban, hogy a szezon végén is sikerrel vesszük a legfontosabb akadályokat – nyilatkozta a tréner.

Szokatlan a mérkőzés időpontja, de a mester reméli, hogy így is sokan kilátogatnak az újszegedi sportuszodába, ahol azt várja a Szolnoktól, hogy azt az arcát mutatja majd, amelyiket a Rijeka ellen. Mint ismert, a Bajnokok Ligájában a sztárcsapat ellen múlt héten döntetlent harcolt ki a főcsoportba jutásért döntő párharc első mérkőzésén.

– Az edzéseken látom, hogy a tanítványaim átérzik, hogy egy ilyen keretben milyen nagy lehetőségek vannak, a tréningeken ennek megfelelően oda is teszik magukat – zárta mondandóját Vincze Balázs.

A világbajnokságról pozitív élményekkel hazatérő Szivós Márton szerint az új fiúk beilleszkedtek, az alpozás remekül sikerült.

– A Szolnok szerepel a BL-ben, mi nem, éppen ezért szerintem fizikálisan sokkal jobban kell bírnunk a rangadót, és ez akár döntő is lehet. Tetszik a csapatkapitányi szerepkör, de találtam olyan helyetteseket, akik sok terhet levesznek a lábamról. Erre nyilván azért is szükség van, mert a médiaszereplésekre is időt és energiát kell fordítani, hiszen most óriási az érdeklődés a válogatott tagjai iránt. Persze ez kellemes teher, és minden kérésnek nagyon szvesen eleget teszek – mondta mosolyogva a világbajnok játékos.

Juhász György, a klub technikai vezetője fontos információkkal szolgált. A vasárnapi rangadóra 400 főt engedhetnek be, a mérkőzés előtt 12 órakor nyitják a sportuszoda pénztárakit, ahol 1000 forintért lehet majd jegyeket vásárolni, a hat éven aluliaknak pedig ingyenes a belépés.

– Örömmel jelentem be, hogy a november 22-ére (péntek)  előrehozott, 18.30-kor kezdődő Eger elleni hazai rangadónkat is élőben közvetíti majd a Digi Sport, de természetesen az is nagyon fontos, hogy a helyszínen szurkoljanak a fiúknak. Vasárnap Magyarország és Európa egyik legjobb csapata érkezik, minden vastapsra szükség van – zárta a sajtótájékoztatót Juhász György.