TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Remek játékkal, magabiztos győzelem

 
12 nov 2015

Remek játékkal rukkoltunk elő az Euro Kupa negyeddöntőjének az első meccsén. Varga Zsolt révén szereztünk vezetést, erre még volt válasza a német Hannovernek, utána azonban csak a különbség volt kérdés. A védelmünk remekül zárt, ellenfelünk alig tudott helyzetbe kerülni, ha pedig lőttek, akkor ott volt a kapuban Meixner Marcell, aki végig parádésan védett.

A közönségünk végig űzte, hajtotta a csapatot, a fiúknak ez erőt adott. Két remek megúszásgólt is szereztünk, a félidőben már 6-2 volt az eredmény. A harmadik negyedben egy gól született, a lényeg, hogy azt mi szereztük. Még nagyobb lett a különbség. Az utolsó negyed is miék volt, így a december 16-dikai visszavágóra megnyugtató 6 gólos előnyt harcoltunk ki. A meccs végén zúgott a „Szép volt fiúk!”

Szeged Diapolo-Hannover 9-3 (4-1, 2-1, 1-0, 2-1)
Férfi vízilabda Európa Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés. Szeged, újszegedi sportuszoda, 350 néző. Vezette: Adzics (montenegrói), Brosovski (román).
Szeged Diapolo: MEIXNER – SEDLMAYER, KISS CS. 1, SEMAN 1, VARGA II. ZS. 4, MANHERCZ K. 1, KUNAC 1. Csere: SÁNTA 1, PELLEI, CHILKÓ, PALOTÁS, MANHERCZ Á. Vezetőedző: Varga Péter.
Hannover: Kong – Schlotterbeck, Bukowski, Tkac, RADOVICS 2, Jokics, Esteany 1. Csere: Balatoni, Tóth, Paunovics, Bolovics. Vezetőedző: Karsten Seehafer.
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 6/0.
Ötméteresből: 1/1, ill. -.

Meixner Marcell: – Velünk volt ma a kapufa, ez is számított. Nehéz ebben a sátorban játszania az ellenfeleknek, főleg úgy, hogy szurkolóink remek hangulatot teremtettek. A visszavágó egy hónap múlva lesz, az hosszú idő, egyelőre nem is arra, hanem a következő meccseinkre kell készülnünk. Szeretnénk a négy közé jutni, ennek az hat gólnak elégnek kell lennie.

Varga II. Zsolt: – Nem számítottunk ilyen könnyű mérkőzésre, mert a korábbi meccsein jól játszott a Hannover. Talán fáradtabbak voltak, vagy a sátor visszavetette a lendületüket. Magabiztosan kezdtünk, jól védekeztünk, alig kaptunk gólt. Ha ez kint is megy majd, akkor szinte száz százalék, hogy továbbjutunk. A hat gól nagy előny, de ez nem jelenti azt, hogy könnyelműen állunk majd a visszavágóhoz.

Varga Péter: – Óriási szívvel, lélekkel védekeztünk, ezt a három kapott gólunk mutatja. Most játszottunk a legjobban a szezonban, emiatt borzasztóan boldog vagyok. Álomszerű volt ez a meccs, játékosként már átéltem ilyet, edzőként még nem.