TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Remek játék, remek győzelem!

 
26 febr 2022

UVSE-Szegedi VE 9­–14 (1­–3, 1–2, 3–3, 4­–6)
E.ON férfi vízilabda OB I, 22. forduló, Budapest, Komjádi uszoda, 100 néző. Vezette: Vogel, Várkonyi.
UVSE: Bisztritsányi – Korényi, Ionescu 2, Csapó 1, Bencz 2, Vámosi 2, Szentesi. Csere: Belényesi, Seeler, Szécsi, Ekler 1, Hegedűs, Lehoczky 1. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Szegedi VE: Gyapjas – Sánta 3, Tóth Gy. 1, Bóbis 1, Horváth 2, Kürti, Boros 2. Csere: Kardos 3, Baj 1, Vékony, Hajdu, Mekkel, Leinweber O. 1. Vezetőedző: Kiss Csaba.

Már pénteken elutaztunk Budapestre. Délelőtt még a Tiszavirág Sportuszodában edzettünk, majd este a Vasas ellen gyakoroltunk.

Bóbis Botond révén szereztünkk vezetést, amire még az első negyed közepén válaszolt az UVSE. A negyed hajrájában a válogatott Sánta Dániel emberelőnyből volt eredményes, majd Tóth Gyula az utolsó pillanatokban gólt szerzett, így nyolc perc után 3-1-re vezetettünk.

A második negyedben sokáig nem született gól. Emberelőnybe kerültünk, majd időt kértünk. És ez mennyire hasznos volt, egy remek akció után Boros Tamás talált a kapuba, 1-4. Ekler révén szépítettek a fővárosiak, de erre Sánta Dániel gyorsan válaszolt, így a félidőben 5-2-re vezettünk.

Az egykori szegedi játékos, Csapó István gyermekének, Ádám góljával került közelebb a lila-fehér gárda, de jött Kardos Alexander villanása, máris visszaállt a rend, 6-3 volt a javunkra. Jött egy újabb hazai találat, amire Kardos, majd a fiatal Leinweber Olivér válaszolt, így tovább nőtt az előnyünk. A befejező negyed előtt 5-8-at mutatott az eredményjelző. Előnyből volt eredményes az UVSE, erre két góllal válaszoltunk, Boros parádés-, Sánta pedig okos gólt szerzett, 6-10. Ez pedig olyan lendületet adott Kiss Csaba tanítványainak, hogy a végén magabiztos, 14-9-es győzelmet arassunk.

Kiss Csaba: – Kemény meccsre készültünk, és az is volt. Élvezetes, sok gólt és kiállítást hozott a találkozó, amiből mi jöttünk ki jól. Örülök annak, hogy nem az ősszel játszottunk itt az UVSE otthonában, mert tanultunk azokból a meccsekből, nem estünk abba hibába, mint néhány ellenfelünk. Büszke vagyok a csapatomra, végig megőrizték a hidegvérüket, végig megvolt a koncentráció, így nagyon örülök a győzelemnek.