TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Remek játék, győzelem a Pécs ellen

 
20 febr 2022

Teljes csapattal vehette fel a küzdelmet a rangadón a Szegedi VE férfi vízilabdacsapata. Fontos meccs volt ez, hiszen a kék-feketék a hetedik helyet foglalták el, míg a Mecsekaljaiak a nyolcadik pozícióban voltak a találkozó előtt.

Az egykori szegedi, Lihotzky Donát révén a PVSK szerzett vezetést, 1-0. Ekkor senki sem gondolta, hogy először és utoljára vezettek a hazaiak. A kapitány, Sánta Dániel emberelőnyből egyenlített, majd Bóbis Botond értékesítette az ötméterest, fordult a kocka, máris nálunk volt az előny. A pécsiek még egyenlítettek. Ezután hasonló volt a koreográfia, mi vezetést szereztünk, a Baranya megyei alakulat pedig egyenlített. Ez egészen a harmadik negyedik tartott, ekkor 5-5-nél Boros Tamás, Hajdu Attila és Tóth Gyula is eredményes volt, így sikerült 8-5-re meglépnünk. Ez kellő önbizalmat, és lendületet adott az SZVE-nek. A hátralévő időben már nem volt kérdés, hogy ki nyeri a meccset, a Pécs még szerzett egy gólt, erre viszont kettővel válaszoltunk, így a végén magabiztosan, 10-6-ra nyertük a rangadót, fontos győzelmet aratva a bajnokságban.

Kiss Csaba: – Nagyon fontos győzelmet arattunk a Pécs otthonában, úgy készültünk, hogy kemény harc lesz, és az is lett. Egy olyan csapatot sikerült legyőznünk, aki otthon nagyon erős. Elől, hátul kihoztuk magunkból azt, ami győzelemre vezetett. Rengeteget blokkoltunk, támadásban pedig kiváló volt az emberelőnyös helyzet kihasználása, ebben tudtunk az ellenfelünk fölé emelkedni. Fontos három pontot gyűjtöttünk be, komoly céljaink vannak, készülünk a következő feladatra, mert szeretnénk győzelemmel zárni a februárt.
Folytatás szombaton 13 órakor idegenben, az UVSE otthonában.

PVSK-Mecsek Füszért-Szegedi VE 6-10 (2-2, 2-3, 2-3, 0-2)
E.ON férfi vízilabda OB I, Pécs, 100 néző. Vezette: Tóth, Kollár.
PVSK: Józsa (5 védés) – Kolozsi 1, Csorba 1, Gaszt 2, Kókai, Reisz, Oltean 1. Csere: Aranyi, Keresztúri, Csacsovszky, Kőszegi, Némethy, Lihotzky 1, Gelencsér. Vezetőedző: Török Viktor.
Szegedi VE: Gyapjas (8 védés) – Sánta 3, Kardos, Bóbis 1, Horváth Zs. 1, Kürti 1, Lakatos 1. Csere: Tóth Gy. 1, Mekkel, Baj, Boros 1, Hajdu 1, Vékony. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Emberelőny – gól: 16/5, ill. 13/7
Ötméteres – gól: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Reisz, ill. Mekkel, Vékony
Kiállítás cserével: Józsa