TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Premier! Szerdán a Tatabányát fogadjuk!

 
28 nov 2017

A ContiTech Szeged OB I-es férfi vízilabdacsapata idénybeli első hazai bajnokijára készül, szerdán 18.30-kor a Tatabányát fogadja a felújított újszegedi sportuszodában.

Modernebb körülmények, tágasabb nézőtér, és végre egy pólóderbi – röviden összefoglalva ezek várják a vízilabda helyi szerelmeseit, ha szerdán 18.30-ra az újszegedi sportuszodába látogatnak.

A létesítmény már régóta műszaki felújításra szorult, idén pedig végre is hajtották. A munkálatok miatt többek között a ContiTech Szeged OB I-es férfi vízilabdacsapata is más pályákon volt kénytelen edzést tartani, jó időben ezt a Partfürdőn, a hűvösebb időszakban pedig Hódmezővásárhelyen tette meg, de még a Maty-éren is volt úszótréning. Az állandó ingázás és idegenbeli meccsek miatt az együttes játékosai és a stábtagok rótták a kilométereket, ami fárasztó volt, ráadásul az első, idegenbeli kör nem is lett eredményes.

Ahogy az élvonal két csoportjának tabellájából látszik: félidőben az alapszakasz egyetlen pont nélküli együttese a Szeged. A csapat ennek ellenére nagyon számít a hazai férfi pólóderbit már fél éve nem látott drukkerek támogatására. Nemcsak azért, mert az első, régóta várt otthoni meccsen szeretnének bizonyítani a szurkolóknak, hanem azért is, mert ez a legjobb esély erre az alapszakaszban.

Szerdán 18.30-kor ugyanis az a Tatabánya lesz a Tisza-partiak vendége, amellyel az első körben a legszorosabb csatát vívták, még a nyitófordulóban. Azon a találkozón a Szeged 6–3-ra elhúzott, de az utolsó negyedben már kijött a rutin hiánya, és végül 9–6-ra fordítottak a hazaiak. Ezenfelül a fiatalokból álló Varga-legénység akkor még erőnlétben sem állt a legjobban, most viszont már kellő tapasztalatot szerzett, és hetek óta tudatos fizikai munkát végzett a ContiTech. A cél természetesen az, hogy ezen a szerdai találkozón beérjen a munka gyümölcse, és megszerezzék az első pontot vagy pontokat.

Varga Péter az elmúlt hetekben többször hangsúlyozta, hogy tavaszra kell csúcsformában lenniük, hiszen akkor érhető el a cél, vagyis a bennmaradás, de a rájátszás mellett ezt az összecsapást várják a legnagyobb izgalommal: debütálhatnak, pontot szerezhetnek, és bizonyíthatnak a szurkolóknak.

Papós Tamás írása