TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Pontot szereztünk Kaposváron

 
11 febr 2023

Izgalmas meccsen, komoly hajrát nyitva, 11-11-es döntetlent értünk el a Kaposvár otthonában.

Kaposvári VK-Zue.hu Szegedi VE 11-11 (5-2, 3-4, 3-3, 0-2)
E.ON OB I., 14. forduló, Kaposvár, 200 néző.
Kaposvár: Csoma – Kakstedter, Petrovski, Berta, Juhász-Szelei, Takács, Horváth Á. Csere: Langiewicz, Szatmári, Palatinus, Vörös, Pellei F., Aranyi. Vezetőedző: Surányi László.
Zue.hu Szegedi VE: Molnár D. – Bóbis, Lakatos, Baj Horváth Zs., Kürti, Boros. Csere: Kardos, Tóth Gy., Kasza, Vékony, Leinweber. Vezetőedző: Kiss Csaba.

Nem kezdtünk jól, a Kaposvár pedig minden hibánkat könyörtelenül kihasznált, így az első negyed után 5-2-re ellépett. Különösen hátul voltunk sebezhetőek, nem igazén állt össze a védekezésünk. Ezután összekaptunk magunkat. Sikerült a második nyolc percben közelebb kerülnünk, így izgalmassá vált a meccs, de a hazaiak tartották a 2 gólos előnyüket. A harmadik felvonásban sem változott a helyzet, nem sikerült faragnunk a hátrányból. Jött a zárónegyed, Boros Tamás passza után Vékony Ákos hozta vissza a reményeket, 11-10 lett az eredmény. Két perccel a vége előtt Bóbis Botond adott remek labdát Baj Marcinak, aki a kapuba talált, egyenlítettünk, 11-11.

Mindkét csapat előtt adódott lehetőség, hogy megszerezze a győzelmet, végül maradt a döntetlen, így ponttal tértünk haza Kaposvárról.

Csapatunk legközelebb február 14-én (kedd) 17.30-kor a Tiszavirág Sportuszodában az OSC együttesét fogadja.

Kiss Csaba: – Már a mérkőzés közben és a végén is nosztalgiáztam, mert ez a találkozó idézte a régi Kaposvár–Szeged derbiket. Hihetetlenül parázs hangulat, öldöklő küzdelem, óriási fizikális csata. Rengeteg minden történt a vízben, ami a sava-borsa a vízilabdának. Egy külső szemlélő számára nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk, nekünk viszont kevésbé volt az. Büszke vagyok a csapatomra, mert mindenre jól reagált, eleve kevesen érkeztünk meg Kaposvárra. Fogytunk, fogytunk a meccs közben, de ahogy telt az idő, úgy éreztem, egyre inkább nő a játékosokban az az érzés, hogy nem távozhatunk innen pont vagy pontok nélkül. Nagyon mélyről, 11–8-ról jöttünk vissza, a végén még labdánk is volt a győzelemhez. Nem sikerült, a pozitívum, hogy a hazaiak sem szereztek három pontot. Annak tükrében, ami történt a mérkőzésen, igazságos a döntetlen, de ez volt az a találkozó, ahol mindkét csapat három pontot érdemelt volna.