TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Pellei és Sedlmayer Szeged – Szabó Zoltán lesz a másodedző

 
03 aug 2015

A Tiszavirág Szeged Diapolo OB I-es férfi vízilabdacsapata a Tiszavirág étteremben tartott sajtótájékoztatóján jelentette be két új igazolását: a Valdor-Szentesi VK-tól érkezik az U18-as világbajnok Pellei Frank, a Vasastól pedig az Universiade-győztes Sedlmayer Tamás.

Cserhalmi Julianna, a klub elnöke: – Tavaly ilyenkor a Tiszavirág és a Diapolo is mellénk állt névadó szponzorként, ami nagy segítség volt számunkra. Néhány hónap alatt Varga Péter remekül alkalmazkodott a helyzethez, a megváltozott kerethez, ami eredményekben is megmutatkozott, nagyon elégedettek vagyunk a munkájával – jelezte Cserhalmi Julianna, majd bejelentette, hogy az egyesület benevezett a LEN-kupa sorozatba, amelyet 2009-ben meg is nyert.

Molnár Tamás ügyvezető és szakmai igazgató elmondta, hogy az egyetemi és klubhagyományok, illetve a minőségi szakmai munka miatt továbbra is nagyon vonzó a fiatal tehetségeknek a Szegedre igazolás, ez most is megkönnyítette a dolgukat.

Ennek fényében a 2015-16-os idényben egy ismerős Csongrád megyei név lesz a csapatban, hiszen Szentes korábbi népszerű pólósa, Pellei Csaba fia is Varga Péter vezetőedző rendelkezésére áll. Pellei Frank már bizonyított hazai és nemzetközi szinten egyaránt, hiszen 19 esztendősen is a Valdor-Szentesi VK kulcsjátékosa volt, a korosztályos válogatott tagjaként – Manhercz Krisztiánnal együtt – pedig U18-as világbajnok lett.

A Vasas egyik alapembere is Szegedre teszi át székhelyét, ugyanis a 20 éves tehetség, Sedlmayer Tamás is aláírt a háromszoros kupagyőzteshez. Az előző bajnoki és kupaszezonban összesen 55 gólt jegyzett, jelenleg a korosztályos válogatottal készül.

– A legnagyobb erősítésünk az, hogy a tavalyi társaság együtt marad, az érkezőkkel pedig így magasabb szintet tudunk képviselni. A jövőt szem előtt tartva választottunk játékosokat. Pellei Frank hasonló psoztokon tud segíteni nekünk, mint Aljosa Kunac. Sedlmayer Tamás is több pozícióban bevethető, főként védekezésben jelent majd komoly erősítést – jelentette ki Varga Péter vezetőedző, aki elárulta, hogy Manhercz Krisztián és Sedlmayer Tamás az U20-as válogatottal készül, így ők szeptember közepe tájékán csatlakoznak majd a kerethez.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a Szegedi Vízipóló Suli szakmai igazgatója, Szabó Zoltán másodedző lesz a csapatnál, így egyre szorosabbra fonják a szálakat az utánpótlás és a felnőtt szakosztály között. – Nagyon örültem a megkeresésnek, megtiszteltetés, hogy segíthetem a felnőttek munkáját. Ez nem teljes munkaidőben történik, hiszen a gyerekekkel továbbra is foglalkozom. Remélem, hogy egy kicsit én is hozzá tudok járulni ahhoz, hogy tavasszal az idei ötödik helyről előrelépjünk – nyilatkozta a szakember.