TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Népes közönség előtt vereséget szenvedtünk

 
30 nov 2017

Contitech Szeged–Tatabánya 5–7 (1–2, 2–2, 1–0, 1–3)
Férfi vízilabda OB I, alapszakasz, B csoport, 8. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 290 néző. Vezette: Mucskai, Marosvári.
ContiTech Szeged: Molnár D. (6 védés) – Baróthy 1, BERKI, Irmes 1, Fodor R., Farkas K. 1, Szilvasán P. Csere: Zsigri, Sikter, Mickic, KORBÁN 2, Börcsök, Mekkel M. Edző: Varga Péter.
Tatabánya: JÁSZBERÉNYI (5 védés) – Szabó B. 1, Katonás, FRANCSICS 2, Márkus, Fazekas, SZENTESI 2. Csere: KALANOVICS 2, Kuncz, Hoppál, Kis-
tamás, Kolarik. Edző: Zantleitner Tamás.
Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 11/2.
Ötméteres: 1/1, ill. –.

Sajnos nem indult jól a várva várt derbi: rögtön két góllal elhúzott a Tatabánya, míg a túloldalon gyenge lövéseket eresztettek el a Szeged ifjú titánjai. A kezdeti bizonytalanság után Varga Péter rendezte a sorokat a védelemben, Molnár Dávid mutatott egy szép védést, majd Korbán Richárd megtörte a hazai gólcsendet. Sőt, a második negyedben egyenlítettek is a hazaiak, akiket az első két játékrészben többször is segített a kapufa.

Nem a gólözönről, inkább a birkózásról szólt az összecsapás, de legalább izgalmas volt. 3–4-nél volt egy bosszantó emberelőnyös akció, amely végén eladták a labdát a srácok, de hátul magabiztosak és hatékonyak voltak, a Tatabánya többször lövésig sem jutott. A Szeged rögtön javított, a kettős emberelőnyt ugyanis Farkas Kristóf egalizálta. Továbbra is kemény csatákat vívtak a játékosok, a Szeged viszont nem tudott előnybe kerülni, az utolsó percekre 4–5-ös eredménnyel fordult. Ezúttal a vendégekkel volt többször kapufa, egy támadáson belül kétszer is eltalálták a hazaiak, pedig szépen kijátszott támadásuk volt. A végén egy-két hazai és játékvezetői hiba is hozzájárult, hogy a Tatabánya 7–5-re nyert, de a lényeg, hogy erre a teljesítményre lehet építeni.

Varga Péter: – Több volt bennünk ezen a mérkőzésen, de rutintalanságunk miatt ezt nem tudtuk megmutatni. A védekezésünk jó volt, de a végjátékban pár hibát vétettünk. Óriásit küzdöttek a fiúk, ez a meccs erőt adhat a későbbiekre.