TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Nem sikerült előnyt kiharcolnunk, de javíthatunk

 
28 nov 2016

ContiTech Szeged Diapolo– Racionet Honvéd 8–9 (1–2, 2–1, 3–5, 2–1)
Férfi vízilabda BENU magyar kupa, negyeddöntő, első mérkő- zés. Szeged, újszegedi sportuszoda, 150 néző. Vezette: Marnitz, Bencur.
ContiTech Szeged Diapolo: Meixner (6 védés) – Kiss Cs. 1, Pellei, Illés, Sedlmayer, Manhercz K. 2, Sánta 1. Csere: Molnár D. (kapus, 1 védés), BASARA 2, Vukicsevics, MANHERCZ Á. 2, Palotás, Nagy. Vezetőedző: Varga Péter.
Honvéd: DECKER A. (7 védés) – GYÁRFÁS 2, KISS G. 2, Szivós, Simuzu 1, Steinmetz 1, Fazekas 1. Csere: Kiss B., Irmes, Acusi, Simon 1, Fejős 1, Borsós. Vezetőedző: Vad Lajos.
Gól – emberelőnyből: 14/1, ill. 10/3.
Ötméteresből: –, ill 1/1.
Kiállítás cserével: Manhercz K.
Kipontozódott: Fazekas, Simon.

A négy közé jutás a tét a BENU magyar kupában. Az első meccsen hátrányba került a Szeged, a Honvéd 9–8-ra nyert. Javítani holnap lehet a fővárosban.
Nem hozott gólzáport. A Szeged elpuskázott egy előnyt, amit a Honvéd viszont gólra váltott. Meixner és Decker jól védett, Manhercz Krisztián révén sikerült egyenlítenie a hazai együttesnek. Mégis Honvéd-előnnyel zárult az első nyolc perc, négy másodperccel a vége előtt Fazekas cimbalomszögből vette be a kaput. Kár volt ezért a figyelmetlenségért.

Kiss Gergely villant, rutinból ejtett, és jól tette, mert a hazai kapus fölött a hálóban kötött ki a labda. Nem indult jól hazai szempontból a második negyed. Basara bombája hozta vissza a reményt, a légiós remek gólt akasztott a kapuba. Egy perccel a félidő vége előtt Manhercz Ádám révén sikerült is egyenlíteni. Hiába támadott az utolsó másodpercekben a Szeged, nem tudta megszerezni a vezetést.

Illés kapufájával kezdődött a harmadik felvonás, majd a másik oldalon is a felső lécen csattant egy lövés. Forrt a víz, remek volt a meccs, a B közép nyomta rendesen. Meixner bemutatott egy iszonyatosan nagy védést, Kiss Csaba pedig a meccsen először megszerezte a vezetést a ContiTechnek. Egy perc alatt fordított a Honvéd, majd Manhercz Krisztián egyenlített, 5–5. Rendesen felpörögtek az események. Gyárfás lett a főszereplő, előbb egy ötöst értékesített, majd a felső sarokba lőtt, 5–7. Padlót fogott a Szeged: Manhercz Krisztiánt cserével kiállították, Illés közelről sem tudott gólt szerezni, Meixner meg „a Kígyó térről” kapott egyet. Úszni látszott a hajó.

Sánta centerből pöckölt a kapuba, már csak egy gól volt a hátrány. Semmi sem sikerült hazai oldalon. Kapufák sokasága jellemezte a Szegedet. Manhercz Ádám okos találata után ismét csak egygólos hátrányban volt
a Varga-legénység. Vukicsevics dupla kapufája nem ment be, majd Decker is bemutatott egy nagy bravúrt, így a Honvéd 9–8-ra nyert. A visszavágót kedden 19 órakor rendezik.

Varga Péter: – Sok hibával játszottunk, de van még négy negyed, hogy javítsunk. Megpróbáljuk idegenben kiharcolni a továbbjutást!