TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Nem sikerült a bravúr a premieren

 
13 szept 2023

Zue.hu Szegedi VE–Szolnoki Dózsa Praktiker 9–15 (0–3, 3–5, 2–2, 4–5)
Férfi vízilabda E.ON OB I., 1. forduló. Szeged, Tiszavirág sportuszoda, 300 néző. Vezette: Ercse, Kovács Cs.
Zue.hu Szegedi VE: Danka – Klár 1, Nagy M. 2, Horváth Zs., Kürti 2, Leinweber 1, Sziládi 2. Csere: Gyovai (kapus), Pörge, Tóth Gy., Bóbis 1, Horváth V., Komlódi, Molnár H. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Szolnok: Józsa – Schmölcz, Pető 2, Jansik 2, Vismeg 2, Pásztor 3, Teleki 1. Csere: Cseh, Kovács G. 2, Vámosi 1, Böröczky 1, Ionescu, Ágh 1. Vezetőedző: Hangay Zoltán.
Kipontozódott: Horváth Zs. (20.), ill. Vismeg (27.).
Gól – emberelőnyből: 12/6, ill. 9/7.
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Elkezdtük. Népes közönség előtt, amiért nagy köszönet jár, jó volt látni, hogy nyitómeccsre mennyien eljöttek bennünket buzdítani. Sánta Dániel műtét után gyógyul, így csapatkapitányunk a partról nézte végig a meccset.

Danka Benedek, Klár Gergely, Sziládi Kristóf élete első meccsét játszotta szegedi színekben, míg a tehetséges SZVPS-játékos, Komlódi Marcell először kapott szerepet a felnőttek között az OB I-ben.

Jól kezdett a Szolnok, pillanatok alatt megléptek 3-0-ra, nekünk megvoltak a helyzeteink, de ezekkel nem éltünk. A második negyed elején Sziládi Kristóf törte meg a gólcsendünket, amit hatalmas taps fogadott. A 2023-2024-es OB I-es szezonban ez volt az első találatunk.

Ez megnyugtatott bennünket, így egyre több remek akciót vezettünk, jöttek is a gólok. Danka Benedek remekelt a kapuban, ezért is járt a taps, így remekül szórakozott a közönség. A Dózsa tartotta előnyét, de mi küzdöttünk, hogy minél szorosabb eredményt érjünk el esélyesebb ellenfelünkkel szemben. Ez végül össze is jött, hiszen a rossz első negyed után már szoros negyedeket értünk el, így a vendégek 15-9-re nyertek ellenünk.

Csapatunk legközelebb szombaton 17 órakor a BVSC otthonában szerepel.

Kiss Csaba, a Szeged vezetőedzője: – Még fel sem eszméltünk, már nulla-három volt az eredmény. Éreztem egy kis törést a csapaton, a Szolnok végig irányította a meccset, nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna. Ez az idény részünkről nem a pezsgőről és a kaviárról, hanem a vérről és a verejtékről szól majd. Sok munka vár még ránk, de az a jó hír, hogy minden szegmensben tudunk még javulni. Erre szükség is lesz, mert az első hat fordulóban nehéz meccsek várnak ránk. Szeretném köszönetet mondani azoknak, akik kilátogattak a meccsre, mert szükség lesz rájuk az egész szezonban. 

Sziládi Kristóf, a Szeged játékosa: – Már a magyar kupában is látszódott, hogy van potenciál a játékunkban, de még az utunk elején tartunk. A Szolnoknak nagyon erős bekkjeik vannak, ez megijesztett minket egy kicsit az elején, de végül egy viszonylag jó mérkőzést tudtunk játszani.

Hangay Zoltán, a Szolnok vezetőedzője: – Ha tavaly nyerünk itt, akkor bejutunk a négy közé, de azt a meccset el kellett felejtenünk. Nagyon jól kezdtük a meccset, majd kihagytunk egy százszázalékos ziccert, és visszaesett a koncentrációnk védekezésben. Ez ma lehet, hogy elég volt, de jövő héten nem lesz az. Én nem éreztem sima meccsnek, a Szeged foggal-körömmel küzdött a végéig.