TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Nekünk már nyolc – A-Híd Szeged VE-Montpellier 18-7

 
21 márc 2013

A-Híd Szeged VE – Montpellier 18-7 (4-2, 5-2, 4-1, 5-2)

Magabiztos győzelmet (18-7) aratott az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének a visszavágóján a francia bajnok Montpellier ellen. A Vincze-legények kettős győzelemmel harcolták ki a továbbjutást a legjobb nyolc közé.

9-6-ra nyert idegenben az A-Híd Szeged VE, így nyugodtan várhatta a francia Montpellier elleni BL-visszavágót Hódmezővásárhelyen. A kapuban Baksa László betegsége miatt Molnár Dávid kezdett, Decker Ádám ötven másodperc után vezetéshez juttatta a Szegedet, majd másfél perc múlva Molnár Tamás emberrel a hátán svédcsavarból vette be Jászberényi kapuját. Jól indult a meccs! Joseph Kayesnek specialitása lett a „röplabdásgól”, Kiss Csaba remek átadását ütötte kapásból a hálóba, 3-1. Egy gól ott, egy Kayes-gól itt, így 4-2-es szegedi vezetéssel zárult az első negyed.

Younger-Molnár-Decker-háló. Ez volt a labda útja a második negyed első szegedi támadásánál, góllal indult a második 8 perc. Lendületbe jött az A-Híd, egy megúszás után Szivós önzetlen átadása után Younger szerzett gólt, 6-2. A két csapat nem sokat foglalkozott a védekezéssel, egy félidő alatt jóformán annyi gól született, mint az első meccsen, 9-4.

Lendületbe jött a Szeged, Molnár ziccerből, Kayes előnyből talált a kapuba. Molnár Dávid jól védett, a különbség pedig egyre nagyobb lett.

A vége igazi örömvízilabda volt, a francia bajnok léket kapott, a Szeged pedig élvezte a játékot, könyörtelen volt támadásban, a remek formában vízilabdázó Joseph Kayes rendesen megszórta magát, az ötös sapkában szereplő új-zélandi ötször vette be az amúgy jól védő – mi lett volna ha mutatott be jó néhány bravúrt – Jászberényi kapuját. A meccs után vastaps járt, az A-Híd visszatér még Vásárhelyre, a legjobb nyolc között folytatja a szereplését a BL-ben.

A sorsolást hétfőn tartják Romában, ekkor derül, hogy kit kap a kétszeres magyarkupa-győztes ellenfélnek.

 

Mérkőzés

Galéria