TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Nagyszerű győzelem a Vasas ellen

 
20 febr 2017
A férfi vízilabda OB I 13. fordulójából elhalasztott mérkőzését pótolta Budapesten a Vasas ellen a ContiTech Szeged Diapolo, amely magabiztosan győzött, így a középszakaszt jó helyzetből kezdheti.
Nem volt kérdés, ki nyer a 13. fordulóból elhalasztott férfi vízilabda-mérkőzésen. A szegedi csapat ugyanis 1–1-nél ellépett az ellenfelétől, és 6–1 után, 11 perc elteltével kapott megint gólt a Vasastól. Remekül működött a védekezés, ennek eredményeként már a félidőre eldőlt a meccs. A kapus Meixner Marcell 75 százalékos hatékonysággal védett, ez volt az egyik legfontosabb statisztika a szegediek oldalán.

A Szeged így 26 pontot vitt a középszakaszba, amely szerdán kezdődik, és a Ferencváros otthonában szerepelnek majd Manherczék. A Fradi mellett a Miskolc, a BVSC és az Eger ellen játszanak még a Tisza-partiak oda-vissza vágós rendszerben.

Varga Péter: – A védekezés volt a döntő a meccsen, a fiúk ezer százalékig betartották a megbeszélteket, megcsinálták, amit tudnak és amit gyakoroltunk. Ehhez jött egy kimagasló kapusteljesítmény is. Elöl az utóbbi időben mutatott jó támadójáték megint adott volt, csapatként pedig nagyot nyújtottunk két-három kimagasló egyéni produkció mellett.

Vasas–ContiTech Szeged Diapolo 5–12 (1–4, 1–3, 2–3, 1–2)
Férfi vízilabda OB I, a 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés. Budapest, Tüskecsarnok Uszoda, 150 néző. Vezette: Székely, Molnár P.
Vasas: Jónás (10 védés) – Burián, Koopman 1, Bóbis 2, Babay, Takács B., Steinmetz Á. Csere: Tihanyi (kapus, 4 védés), Bencz, Mészáros Cs., Simon H., Njegovan, Marnitz 2. Edző: Mártéfalvy Csaba.
Szeged: MEIXNER (15 védés) – Sánta, Pellei, KISS CS. 3, Basara 1, MANHERCZ K. 4, Nagy M. 1. Csere: Marsi (kapus, 1 védés), Zsigri, Palotás, Vukicsevics 1, Manhercz Á., Chilkó 1, Illés 1. Edző: Varga Péter.
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 7/3.
Ötméteresből: 1/1, ill. –.