TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Nagyszerű győzelem, az 5. helyért csatázunk tovább!

 
24 ápr 2016

A ContiTech Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata két eredménynek is örülhetett: az utolsó negyedben izgalmassá váló, Honvéd elleni bajnokiját megnyerte 6–5-re, a Vasas pedig legyőzte a rivális BVSC-t, így az 5. helyért pályaelőnnyel szállhat harcba a Varga-legénység.

Olyan volt ez a meccs, mintha kettőt néztünk volna, és tulajdonképp így is történt. Pedig azt hittük, hogy csak a ContiTech Szeged Diapolo–Honvéd találkozóra kell figyelni a helyszínen. A Vasas miért is okozna meglepetést a BVSC ellen? Aztán félidőben gondoltuk, ránézünk a férfi vízilabda OB I középszakasz felsőházának másik meccseredményére, majd felkiáltottunk: micsoda? Vezetett ugyanis a Vasas, és végig szoros is maradt a fővárosi meccs eredménye, így lehetett szurkolni, hiszen a következő volt a képlet: ha pontot szerez a Szeged és a Vasas nyer, akkor a Tisza-partiak pályaelőnnyel játszanak majd a BVSC ellen az Európa Kupa-indulást érő 5. helyért.
Azt hittük, hogy csak az a meccs tartogat izgalmakat, ugyanis a szegedi találkozó közben szép csendben csordogált, félidőben 5–2-re vezetett a Szeged. A harmadik negyedet ugyan 1–0-ra nyerte a Honvéd, de így sem aggódtunk, hiszen a Varga-legénység védekezése szinte tökéletes volt. Aztán jött Seman 4 perces kiállítása brutalitásért – az ítélet erősen vitatható volt, a légiós csak védekezett a keménykedő védők gyűrűjében. Az ilyen percek a pólóban nagy hátrányok, ez látszott is, hiszen 6–5-re feljött a Honvéd, majd az utolsó másodpercekben majdhogynem ziccerben tört előre 3 a 2 ellen. Erre mi történt? Azt hitték a vendégek, hogy egy passz még belefér, Kiss Gergely pedig hiába lőtt gólt, már csak dudaszó után. A nagy öröm után pedig ránéztünk a másik eredményre, és újra rázhattuk az öklünket: nyert a Vasas, így a május 7-én kezdődő bajnoki párharcban pályaelőnnyel csatázhat a Szeged a BVSC ellen. Igaz, az első meccsen biztos nem számíthat Semanra.

Varga Péter: – Nagy siker ez, de vezéráldozattal.

A középszakasz felsőházának további eredményei: BVSC–Vasas 15–17, FTC–Eger 10–10, OSC–Szolnok 6–10.

ContiTech Szeged Diapolo–Honvéd 6–5 (2–0, 3–2, 0–1, 1–2)
Férfi vízilabda OB I, középszakasz, felsőház,  8. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 150 néző. Vezette: Németh, Dodog.
ContiTech Szeged Diapolo: Meixner – Kiss Cs., Seman 1, Manhercz Á., Manhercz K. 1, Kunac 1, Chilkó 1. Csere: Palotás, Pellei, Sánta 1, Varga II. Zs., Sedlmayer 1.
Vezetőedző: Varga Péter.
Honvéd: György – Fazekas, Fejős, Kiss G., Illés 2, Kovács, Simon A. Csere: Simon R. 1, Reibel, Kiss B. 1, Borsós, Steinmetz B., Kalanovics 1. Vezetőedző: Vad Lajos.
Gól – emberelőnyből: 10/1, ill. 7/2.
Ötméteresből: 2/2, ill. 2/2.
Kipontozódott: Simon A.
4 perces kiállítás: Seman.