TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Nagy Viktor a Szegedben – alakul a keret

 
29 máj 2013

Kedden a közelmúltban átadott Art Hotelben tartotta idényzáró sajtótájékoztatóját az A-Híd Szeged VE vízilabdacsapata. A tréner Vincze Balázs meghosszabbította a szerződését, érkezik a válogatott kapus Nagy Viktor, távozik viszont Baksa, Younger, Somogyi, Török, illetve visszavonul Varga Péter.

Nagy Viktor, Molnár Tamás, Szivós Márton, Kiss Csaba, Decker Ádám, Juhász Zsolt, Aljosa Kunac, Joseph Kayes, Molnár Dávid. Ez jelenleg az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapatának kerete. Egy új név található a felsorolásban, ő pedig, azaz Nagy Viktor a sportágban járatosoknak ismerős, hiszen válogatott, az ötszörös magyar bajnok meghatározó szerepelt tölt be hazánkban. Azt viszont kevesen tudják, hogy Nagy Viktor felesége szegedi, így ezer szállal kötődik a család a városhoz, sőt a nagyszülők továbbra is itt élnek.
– Távozik a csapattól Baksa László, Török Béla, Somogyi Balázs, az ausztrál Aaron Younger, illetve visszavonul, és befejezi a játékot Varga Péter. Jelenleg egy új érkezőről tudunk beszámolni, Nagy Viktorról, illetve azokról a már említett játékosokról, akikkel sikerült meghosszabbítanunk a szerződést. Vincze Balázzsal egyeztünk meg először, vele közösen alakítjuk ki a keretet. A célunk a rájátszásba kerülés, a nemzetközi kupában nem kívánunk szerepelni, ezt a klubvezetés közösen döntötte el. Kisebb lesz a költségvetésünk, mint az elmúlt szezonban, de mindenképpen bízunk a jó és eredményes szereplésben. Az elkövetkező hetekben kialakul a teljes keret, fiatal játékosok és rutinosok is a képbe kerültek, javában zajlanak velük az egyeztetések – nyilatkozta az Art Hotelben megtartott sajtótájékoztatón Cserhalmi Julianna, az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapatának elnök asszonya.
– Hónapokon át sokan készpénznek vették, hogy bejutunk majd a fináléba – végül nem jutottunk be. Az őszt vereség nélkül tudtuk le, majd április elejéig tovább meneteltünk, utána jött az Eger elleni idegenbeli vereség. Igaz, kikaptunk, de az alapszakaszsiker így is meglett – értékelt Vincze Balázs. –Tudtuk, hogy az elődöntőben egy jó Szolnokkal találkozunk majd, de azt gondoltam, hogy a közel ötven lejátszott meccsel a hátunk mögött nem lehet gondunk a fináléba jutással, ezért sem akartunk taktikázni, úgy szerepelni, hogy a Vasassal kezdjünk össze. Az mk-győzelem remek élmény volt, de a bajnokságban a bronz kudarcnak számít – fejezte be a gondolatait Vincze Balázs.
Augusztus elején kezdi a felkészülést a csapat, a keret tagjai június 1-jétől szabadságon lesznek. Többen ismét Máltán játszanak majd, illetve több válogatott (felnőtt, junior és Universiade) játékos a nemzeti csapattal készül a nyári eseményekre.

Galéria