TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Nagy csatában szenvedtünk vereséget a vármegyei rangadón

 
02 márc 2024

Az utolsó negyedig döntetlen volt az eredmény a női vármegyei rangadón, végül a Szentes 8-5-re nyert ellenünk. 

Zue.hu Szegedi VE–Valdor Szentes 5–8 (1–0, 2–4, 2–1, 0–3)
MOL női vízilabda OB I., 11. forduló. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 150 néző. Vezette: Vályi F., Sajben.
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K., Tátrai, Bocskay, Pádár B., Botka 1, Bereczki 3. Csere: Baksa B., Pap 1, Gálicz, Miklós D., Botka, Hasznos. Vezetőedző: Szabó Tamás.
Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 2, Hnatyszyn 1, Bicskei 1, Horváth L. 1, Kövér-Kis 1, Boldizsár R. Csere: Horváth Zs. 2, Tyukász, Erdélyi, Korom. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 4/0, ill. 5/4.
Ötméteresből: -, ill. 1/1.

Régen voltak ennyien női vízilabda-mérkőzésen, köszönet a szurkolóknak, hogy ilyen sokan jöttek el budzítani bennünket a Szentes elleni vármegyei rangadón.

Jól kezdtünk, Bereczki Luca révén vezetést szereztünk és ezzel a góllal az első negyed után 1-0-ra vezettünk. Jól indult a második nyolc perc, a Valdor még egyenlített, azonban Botka Zsófi és Bereczki Luca góljaival 3-1-re léptünk el. Felpörgette a ritmust a Szentes, így zsinórban három gólt szereztek, így fodítottak, a félidőben 4-3-ra vezettek. Nem adtuk fel, Pap Mirtil egyenlített, majd 5-4 után ismét Bereczki volt eredményes, így 5-5-el zárult a harmadik negyed.

A zárófelvonásban két percig nem született gól, azonban ismét ellenfelünk talált a kapuba. Ez megnyugtatta a Szentest, hiába volt több lehetőségünk is, gólt már nem tudtunk szerezni, így a végén 8-5-ös vereséget szenvedtünk.

Szabó Tamás, a Szeged mestere: – Minden vereség bosszant, ez pedig különösen. Gratulálok a Szentesnek. Sokáig 5-5 volt, de ők tovább higgadtak maradtak. A Szentesnek is sok fiatal játékosa van, de a rutinos játékosok jelentették ma délután a különbséget. Az valószínűleg nem véletlen, hogy mindkét meccsünket ők nyerték kis különbséggel, még előrébb járnak. A mérkőzés elején nagyon szépen működtek azok a dolgok, amiket megbeszéltünk, a második negyedben mutatott játékunk viszont már nagyon nem tetszett. Két-három könnyű gólt adtunk a Szentesnek talán. Felőrölt bennünket, hogy támadásban próbáltunk többet nyújtani, emiatt védekezésben is többet hibáztunk. Sajnálom, hogy nem sikerült itthon tartani legalább egy pontot.

Matajsz Márk, a Szentes mestere: – Szerdán kaptunk egy kis ízelítőt a magasszintű vízilabdából Dunaújvárosban. Nemcsak azért fontos, hogy megszereztük Szegeden a három pontot, mert vármegyei rangadó volt, hanem mert talpra tudott állni a csapat a nagy vereségből. Minden dicséret megilleti a hazaiakat, jó csapatot rakott össze Szabó Tamás. A végén kulcsnak bizonyult az emberelőnyünk, amit értékesítettünk és elléptünk két góllal. Tiszta szívből gratulálok mindkét csapatnak, a nyíltsisakos küzdelemből most mi jöttünk ki jobban,.