TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Milyen volt? Milyen lesz? – sorozat (4. rész: Lakatos Soma)

 
22 jún 2022

Csapatunk jelenleg a szabadságát tölti. A 2021–2022-es szezonban a hetedik helyen végeztünk az E.ON férfi vízilabda OB I.-ben. Büszkék vagyunk az eredményre, arra, hogy sokat léptünk előre. Hogyan élte meg a szezont? Mit csinál a nyáron? Mit vár az új idénytől? Nyári sorozatunkban ezekre a kérdésekre is válaszolnak a játékosaink. A negyedik részben Lakatos Somával beszélgettünk.

– Hogyan telik a szabadság?

– Nekem picit később kezdődött meg a szabadság, mint a többieknek, mivel még tartott az ifjúsági bajnokság, de ezt egy percig sem bántam a csapat és az eredmény miatt sem. Utána volt egy rövid időszak, amit feltöltődéssel és természetesen az érettségivel töltöttem. Viszont június 13-a óta már a junior-válogatottal edzünk és készülünk az Európa-bajnokságra.

– Egyre közelebb a felkészülés kezdete, várod már?

– A fiúk hamarosan megkezdik a felkészülést Szegeden, de én a válogatott elfoglaltság miatt később csatlakozom hozzájuk.

– Miként értékeled az előző szezont?

– Szerintem ez egy olyan teljesítmény volt, amit nem sokan vártak tőlünk, de megcsináltuk, és véleményem szerint tudunk még ennél is előrébb lépni.

– Mi tetszett leginkább?

– Az elképesztő összhang, ami kialakult köztünk az uszodában és azon kívül is.

– A keret együtt marad, ez előnyt jelenthet az új idényre?

– Természetesen igen. Egyre jobban megismerjük egymást, és ez csak előnyt jelent majd. Azzal a szakmai stábbal, amellyel dolgozunk, szerintem sokat tudunk előrelépni a következő idényben.

– Milyen érzés volt megszerezni az ifjúsági bajnokságban a bronzérmet?

– Elképesztő élmény volt, és ez tette teljessé az elmúlt 10-12 évet, amíg utánpótlás játékos voltam.

– Mit köszönhetsz az eddig edzőidnek?

– Tulajdonképpen mindent. Szegeden jobbnál jobb edzőkkel van lehetőségem dolgozni, amelyért nem lehetek eléggé hálás. Akár a felnőttről, akár az utánpótlásról beszélünk, nagyon jó szakmai munka folyik Szegeden, és ennek idén látszott az eredménye.

– Miben szeretnél fejlődni?

– A rövid válaszom: mindenben! A hosszabb válaszom az, hogy rengeteget kell fejlődnöm mind fizikálisan, mind mentálisan. Nem vagyok természetesen kiforrott játékos, és még hosszú évekig nem is beszélhetünk ilyenről, szóval van még hova fejlődni.

– Mit vársz a vébén a magyar válogatottól?

– Természetesen a top 4-be várom őket, és szerintem érmet szerzünk a világbajnokságon.