TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Milyen volt? Milyen lesz? – sorozat (3. rész: Bóbis Botond)

 
15 jún 2022

Csapatunk jelenleg a szabadságát tölti. A 2021–2022-es szezonban a hetedik helyen végeztünk az E.ON férfi vízilabda OB I.-ben. Büszkék vagyunk az eredményre, arra, hogy sokat léptünk előre. Hogyan élte meg a szezont? Mit csinál a nyáron? Mit vár az új idénytől? Nyári sorozatunkban ezekre a kérdésekre is válaszolnak a játékosaink.A harmadik részben Bóbis Botonddal beszélgettünk.

– Több PICK-meccsen is ott voltatok a társakkal, mit szólt a #kékek bajnoki címéhez?

 Igen, több találkozójukat is megnéztük közösen, először az újszegedi sportcsarnok búcsúmeccsén voltam kint. Hatalmas volt a hangulat, életre szóló élmény volt. Nagyon szurkoltam a PICK-nek, gratulálok a bajnoki címhez.

– Milyen volt az első szegedi év?

 Pozitív! Kicsit féltem a váltástól, de mindenki csupa jót mondott Szegedről, magáról a vízilabdás közegről és mind-mind be is igazolódott. Ezen kívül a csapat az utóbbi évek legjobb eredményét érte el, ennek köszönhetően megcsapott bennünket a nemzetközi kupaszereplés lehetősége, így összegezve: tökéletes volt az első szegedi évem.

– Azt kaptad, amire számítottál?

– Igen, szerettem volna vezéregyéniség lenni a csapatban, és ez itt meg is adatott nekem. Nagyon vártam a közös munkát Kiss Csabával, aki nemcsak a vízben, hanem a civil életben is példakép volt számomra.

– Mit érzel, miben fejlődtél a legtöbbet?

 Ez az idény nagyon fontos volt a fejlődésem szempontjából, kezdek visszatalálni a saját utamra, arra, ahol meccseket kell eldönteni és az én jó teljesítményem is nagymértékben szükséges a csapat jó teljesítményéhez. Erről az útról különböző körülmények miatt az utolsó Vasasnál töltött évemben letértem, ezen már sikerült változtatnom, de ez még részben sikerült. Mivel maximalizmusom miatt nem vagyok teljesen elégedett, így a következő szezonban szeretnék még jobb teljesítményt nyújtani.

– Hogyan telik a nyári szünet?

– A nyári csengdui Universiade halasztása miatt van egy kis lélegzetvételnyi szabadságom. A nyári szünet alapvetően az egyetemi vizsgákról és kikapcsolódásról szól. A kiváló csapat egységről tesz tanúbizonyságot, hogy az uszodán kívül a nyáron is rengeteg közös programot szervezünk.

– Két és fél hét és kezdődik az alapozás. Senki sem szereti. Te is ebbe a kategóriába tartozol?

 Ez egy szükséges rossz ahhoz, hogy a következő szezonban is legalább ilyen jó teljesítmény nyújtsunk

– Mire lehet képes a csapat az új idényben?

 Jóslatokba nem szeretnék bocsátkozni, hiszen nem ismerjük még az erőviszonyokat, de egyébként is mindig magunkkal kell foglalkoznunk.