TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Milos Vukicsevics óriási formában játszott az OSC elleni rangadón

 
26 jan 2017

Vállsérüléséből fantasztikus játékkal tért vissza Milos Vukicsevics, aki az OSC elleni bravúros döntetlennél (10–10) a ContiTech Szeged Diapolo húzóembere volt. A szerb center Papesznak mondott köszönetet ezért, és hisz benne: nagy dolgokra lehet még képes csapata.

Elemi erő. Jellemeztük már így Lukas Seman képességeit is, de a helyére érkező Milos Vukicsevics is bőven kiérdemli. Egyetlen derbi alapján is, hiszen aki látta játszani az OSC ellen, tudja: hihetetlen energia lakozik a hegyomlás centerben, és még ki tudja, milyen tartalékai vannak. Akármilyen helyzetben is kapott labdát, és akármennyi védő akaszkodott rá centerezéskor, ő bizony tüzelt, kíméletlenül.

Ez négyszer gólt ért, kiállításokat harcolt ki, elterelte másokról a védők figyelmét, és bár sajnos hibázott egy ötméterest, de így is igazi klasszis teljesítményt láttunk tőle szombat este.

– Éreztem már a meccs előtt, hogy jó formában vagyok. Ebben nagy szerepe volt Molnár Tamásnak – emelte ki Vukicsevics. – Ügyvezető igazgatónk ugyanis mostanában sok külön foglalkozást tartott nekem. Profi pályafutásakor a világ egyik legjobb centere volt, élmény vele edzeni, és amint rendbe jött a vállam, a segítségével villámgyorsan jó formába kerültem. Köszönöm, Papesz! – mondta széles mosollyal a ContiTech Szeged Diapolo 120 kilogrammos óriása.

A szurkolók több villanására is emlékezhetnek, de ami sokáig megmarad, az a csavargólja. Háttal a kapunak, szemvillanás alatt húzta elő a tökéletesen kivitelezett mozdulatot.

– Gyerekkorom óta külön gyakorlom ezt a trükköt. Volt már edző, aki azt mondta, az egyik legjobb technikám van ebből a szempontból, de szerintem még sokat lehet csiszolni, hogy még gyorsabb és pontosabb legyen. Szükség is van rá, mert a világ legjobb bajnokságában nehezebb így meglepni a védőket és kapusokat – véli a korábbi szerb válogatott kerettag, aki újra kopogtat a nemzeti csapat ajtaján.

A Szeged rengeteg erőt meríthet abból, hogy az OSC ellen veretlen a szezonban.

– Egy csapásra még nagyobb ilyenkor a motiváció, ezt érezni a srácokon. Nem szabad elfeledni, hogy mi már Szolnokon is bemutattuk, hogy bármelyik bajnokesélyest meg tudjuk szorongatni. Az év első két meccse egyértelművé tette, hogy a tavaszi rájátszásra fel lehet építeni valami nagy teljesítményt, ami emlékezetessé tenné a szezont – zárta a beszélgetést Milos Vukicsevics.

Papós Tamás (Délmagyarország)