TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

11 Nov 2012

MK döntő: A-HÍD Szeged VE – Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP

Theodora férfi vízilabda magyar kupa, döntő. Budapest, Komjádi Béla uszoda, 900 néző.
 

9-8

(1/2, 3/3, 2/1, 1/1, 1/1, 0/1)

Jegyzőkönyv

A-HÍD Szeged VE

Csapat:
Baksa - Hegedüs, Szivós 1, Younger, Molnár T. 3, Kunac 1, Kiss Cs.
Csere:
Kayes 2, Decker Á. 1, Juhász Zs., Török 1, Somogyi, Varga
Vezetőedző:
Vincze Balázs

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP

Csapat:
Decker A. - Negrean, Pásztor 1, Alekszics 1, Kis G. 2, Hosnyánszky 3, Gocics 1
Csere:
Vörös, Kovács O., R. Georgescu, Marnitz G., Nyéki
Vezetőedző:
Vörös, Kovács O., R. Georgescu, Marnitz G., Nyéki

Részletek

Molnár Papesz góljával szerzett vezetést csapatunk a Magyar Kupa-döntőjében, amire Hosnyánszki ötméteresből válaszolt. Remekül védekeztünk, még azt is elbírtuk, hogy a játékvezetők rendre minket büntettek kiállítással. Az első előnyünket Joseph Kayes jóvoltából gólra váltottuk. 2?1-el zárult az első negyed.

A második nyolc perc ismét Kayes találattal indult, két góllal megléptünk, 3?1. Kis távolról talált Baksa kapujában, majd Molnár Papesz fordult le védőjéről, és akcióból szerezte a negyedik találatunkat, 4?2. Jött megint Hosnyánszki, majd Szivós váltotta gólra a Kunac által kiharcolt büntetőt, 5?3. Hihetetlen mennyire egységesen védekeztünk, Baksa jól védett, a társak pedig élőfalat húztak a kapu elé. Pásztor szépített, 5?4 volt a félidőben.

A harmadik negyed is szegedi góllal indult. Szivós Marci passzát Aljosa Kunac közelről dobta a szolnoki kapuba, 6?4. Pásztor távolról talált Baksa hálójába, 6?5. Gocics akcióból talált a kapunkba, egyenlített a Szolnok, 6?6. Ez volt a harmadik negyed után az eredmény.

A harc folytatódott. A Szeged védekezése jól működött, támadásban akadtunk egy picit meg. Baksa Laci továbbra is jól védett, Kis 4 perccel a vége előtt vezetést szerzett a Szolnoknak, 6?7. Decker Ádám úszott el védőjétől, és talált a kapuba, 7?4. Csodás gól volt! Kimaradt egy előnyünk, másfél perc volt ekkor hátra, azonban Szolnok sem élt a lehetőséggel, Molnár Papesz blokkolta a Hosnyánszkit. 13 másodperccel a vége előtt Kunac lövése a kapufán csattant, jöhetett a hosszabbítás.

Büntető gól szolnoki oldalon, majd büntető gól Molnár révén szegedi oldalon, 8-8. Ennyi volt az eredmény az első hosszabbítás után.

Az utolsó 3 percben egy gól született, egy perccel a vége előtt Török Béla talált a kapuba. Nyertünk, megvédtük a Magyar Kupát!
SZÉP VOLT FIÚK!!!!!

Gól – emberelőnyből: 11/1, illetve 11/3
Gól – ötméteresből: 2/2 illetve 2/2