TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

17 Nov 2013

MK Döntö 2013/2014: A-HÍD Szeged – Szolnok

Férfi vízilabda magyar kupa, döntő, Szolnok, 1000 néző. Vezette: Székely, Marosvári.
 

9-5

(5-1, 2-1, 1-1, 1-2)

Jegyzőkönyv

A-HÍD Szeged VE

Csapat:
Nagy V. – Kiss Cs. 3, Juhász 1, Tóth M., Szivós 3, Seman, Decker Á.
Csere:
Kunac 1, dr. Molnár T. 1, Sánta, Hegedüs, Jansik Sz., Vincze M
Vezetőedző:
Vincze Balázs

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP

Csapat:
Decker A. – Vámos 2, Gocsics, Jansik D., Kis, Hosnyánszky 1, Mitrovics 1.
Csere:
Lévai (kapus), Vörös, Török 1, Alkeszics, Pásztor
Vezetőedző:
Lévai (kapus), Vörös, Török 1, Alkeszics, Pásztor

Részletek

Vincze Balázs: – Ez egy olyan forgatókönyv volt,  amelyet tökéletesen játszottak el a színészek, így egy szép film lett a vége – még azt sem bánom, hogy a vége unalmasra sikerült. A szegedi fedett uszoda nem a vízilabdacsapatnak, hanem a szegedi embereknek épülne, és ha ez jövőre elkészülne, akár ott is meg lehetne rendezni a kupa 2014-es négyes döntőjét.

Nagy Viktor: – A mérkőzés előtt még nem éreztem annyira a ritmust, de az első másodpercek után már igen. Ha beszélhetünk tökéletes játékról, akkor ez az volt. A taktikánk kitűnő volt, amit fegyelmezetten be is tartottunk, emellett egyéni remeklések is segítettek minket. Alig hibáztunk, az eredményjelzőn is ez látszik.

Kiss Csaba: – Most már lehet azt mondani, hogy kupaspecialisták vagyunk. A Szolnokot talán összeroppantotta a hazai pálya és a körítés terhe, fura módon mi voltunk lélektani előnyben. Boldogok és elégedettek vagyunk, mert mindent megtettünk a sikerért.

Szivós Márton: – Nem volt tökéletes a meccs, de nagyon közel volt hozzá. Bár figyeltek rám a szolnokiak, a csapattársaimnak köszönhetően volt helyem lőni, ennek köszönhető a három gólom. Külön kiemelném Nagy Viktort, aki zseniálisan védett.

Juhász Zsolt: – Edzőnk remekül felkészített minket a fináléra, mi pedig minden taktikai utasítást betartottunk, ennek köszönhetően sikerült nyernünk. Nem a gólom a lényeg, inkább a Molnár Papesznak adott gólpasszomnak örülök.

Tóth Márton: – Most is itt lóg az aranyérem a nyakamban, ami hatalmas boldogsággal tölt el. Csodás volt a meccs, olyan szinten védekeztünk, ami döntőnek bizonyult, Viktor pedig nagyszerűen védett. Idén az Universiadén is sikerült aranyérmet nyernem, az
a medál közvetlenül emellé kerül majd.

Sánta Dániel: – Csodás érzés ilyen fiatalon átélni ezt a sikert,  ennek részesévé válni. Hihetetlen  egység jellemzett bennünket
a döntőben, csapatként küzdöttünk az utolsó pillanatig.

A-HÍD Szeged VE gólszerző(k): 8/1, illetve 12/2
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP gólszerző(k): 1/0, illetve 1/1
Gól – emberelőnyből: 8/1, illetve 12/2
Gól – ötméteresből: 1/0, illetve 1/1