TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

26 Sep 2012

Győzelemmel kezdtük a Bajnokok Ligáját

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, D csoport, 1 forduló, újszegedi sportuszoda, 500 néző. Vezeti. De Jong (holland), Littlejohn (angol)
 

8-5

(2-2, 2-1, 2-1, 2-1)


A-HÍD Szeged VE

Csapat:
Baksa – Kiss 1, Younger, Kunac, Molnár 3, Szivós, Hegedüs. Csere: Decker, Juhász 1, Kayes 1, Somogyi 1, Varga 1.
Vezetőedző:
Vincze Balázs

Spandau 04 Berlin

Csapat:
Tchigir – Restovic 1, Schlotterbeck 1, Bukowski, Schroedter, Stamm, Miers.
Csere:
Csuk 1, Kleine 1.
Vezetőedző:
Csuk 1, Kleine 1.

Részletek

Vincze Balázs: Ilyen meccsre számítottam, de a harmadik negyed derekán azt hittem, hogy megnyugtató előnyt fogunk szerezni a hajrára. Ez nem jött össze, talán nem voltak elég vagányak a fiúk, de így is dicséret illeti őket, hiszen a kiélezett helyzetekben mindig jó megoldásaik voltak.

Kiss Csaba: – Nem sziporkáztunk, de az idény elején erre számítani lehetett. A kapott gólok számával nincs gond, inkább a milyenségükkel, de ha tovább csiszoljuk a védekezésünket, akkor nem lesz ilyen könnyű betalálni a kapunkba.

A meccs előtt Galambos Gábor, az A-Híd Szeged VE elnökségi tagja búcsúztatta el Lehmann Istvánt, aki befejezte az aktív pályafutását, a továbbiakban az utánpótlásnál, a serdülőcsapatnál edzöskődik.

I. negyed: Molnár Tamás blokkolt, majd gólt szerzett, így kezdődött a BL-nyitómeccs a német Spandau ellen. A 6. percben a vendégek macedón légiósa, Csuk egyenlített, 1-1. Restovic előnyből már a németeket jutatta vezetéshez, amit Juhász Zsolt – Joseph Kayes harcolta ki – ötméteresből egalizált.

II. negyed: Két kimaradt szegedi előnnyel kezdődött a második nyolc perc. A 11. percben Schlotterbeck pöckölt közelről a kapunkba, újból a Spandau vezetett, 2-3. A 14. percben Somogyi Balázs zseniális átadása után Joseph Kayes húzta be a labdát a kapuba, gyönyörű gól volt, 3-3. Mit jelent a rutin: Kiss Csaba passza után Varga Péter 5 másodperccel a negyed vége előtt nekünk szerzett vezetést: 4-3.

III. negyed: Szegedi góllal kezdődött a negyed, Somogyi Balázs értékesítette az emberelőnyt, így először vezettünk két góllal: 5-3. Egy landaszerzést követően Aljosa Kunac hozta helyzetbe Kiss Csabát, aki nem hibázott, 6-3. Csuk még szépített, 6-4 volt a harmadik negyed után.

IV. negyed: David Kleine lövése utat talált a kapunkban, így 6-5-re jött fel a Spandau. Baksa indított, Molnár Tamás pedig biztos kézzel értékesítette a ziccert: 7-5. Molnár Tamás úszott meg megint, 1.36-al a vége előtt bevágta a harmadik gólját: 8-5.

A vége magabiztos győzelemmel, így remekül kezdtük a 2012/3013-as Bajnokok Ligája szezont. Legközelebb jövő szombaton a Nagyvárad otthonában szállunk medencébe.

Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 5/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill