TAO információ TIPP Mix TIPP Mix 1% SZJA
 

Mekkel Máté: Jöjjön szembe bárki, mi mindig a legjobbat akarjuk magunkból kihozni

 
30 aug 2021

Mekkel Máté, a Szegedi Vízilabda Egylet saját nevelésű játékosa. Az SZVPS utánpótlásából került fel az OB I-es keretbe. Máté a társakkal kemény alapozó munkát végez. Több edzőmeccset is játszottunk, de a fizikai felkészítés továbbra is fontos szerepet játszik. Mekkel Mátéval a hétfői két edzés között beszélgettünk.

Milyen volt az elmúlt hét? Több edzőmeccset is játszottunk!

Fizikálisan megterhelő volt, hiszen minden napra jutott bőven edzőmeccs, és azt sokan vallják: a meccs a legjobb edzés! Volt szerencsénk megmérkőzni az U17-es válogatottal, illetve ellátogattunk Szentesre és a Margit-szigetre, ahol az UVSE vendégei voltunk.

Milyen erő állapotban vagytok?

Érződik a csapaton, hogy komoly terhelésen vagyunk túl, de a munkának már látszik az eredménye, hétről hétre egyre erősebbek vagyunk, készülünk a ránk váró kihívásokra töretlenül.

Bóbis Botond is csatlakozott a kerethez, milyenek az új fiúk?

Mezőnyjátékosok terén már komplettek vagyunk, mindenki megérkezett hozzánk, már csak új kapusunkra, Gyapjas Brendonra “várunk”, akinek innen is szurkolunk a válogatottban való jó teljesítményéhez és a minél jobb eredmény eléréséhez! Úgy gondolom, hogy az érkezők munkamorálja, akarata és agilitása ösztönzi a társakat, húzzuk egymást előre, így a munkában abszolút megtaláltuk a közös hangot, pozitív légkört, illetve emberileg pedig nagyon közvetlen, nyitott játékosokkal lettünk gazdagabbak, akikkel könnyen ki tudtuk alakítani a kellően vidám és összetartó öltözői hangulatot. Ez nagyon fontos lesz az új szezonban.

Miben kell előrelépni még?

Nagyon jó alapot sikerült letennünk az előttünk álló szezonra, úgy gondolom, hogy az előrelépést a rengeteg emberelőny-emberhátrány gyakorlása hozza majd meg, illetve a védekezésünk megszilárdítása lesz kulcsfontosságú.

Mi az, ami már jól működik?

Nagyon sok kreatív, támadó szellemű játékos alkotja a keretet, akiknek az improvizációs képessége is kiemelkedő. A jól felépített taktikánk mellett úgy gondolom, elöl komoly tűzerővel és kellő higgadtsággal rendelkezünk, ami a tétmeccsek idejére ki is jön majd. Jelenleg még benne vagyunk az alapozásban. Hátul pedig a kapusaink adhatnak stabilitást, hisz ők is jó formában várják a szezont.

Mire lehet képes a csapat a bajnokságban?

Úgy gondolom, mindenképpen sokkal előrébb tudunk végezni, mint a tavalyi évben. Azt szeretnénk elérni, hogy a szegedi uszodába a meccset megelőzően úgy érkezzenek az ellenfelek, hogy itt egyáltalán nem lesz könnyű dolguk, hiszen sokkal erősebbek vagyunk a saját várunkban! De vendégként sem adnánk ennél alább, idegenbe sem megyünk sehova feltett kézzel. Legfőbb célunk, hogy ha az ellenfelek azt látják, hogy a soron következő mérkőzés a Szeged ellen lesz, akkor ne legyen nyugodt a meccs előtti időszakuk. Jöjjön szembe bárki, mi mindig a legjobbat akarjuk magunkból kihozni, és hisszük, hogy ez a keret idén nagyon sokra viheti!